Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Basketbalová Nitra získala bývalého reprezentanta Bahám Demeritte

Ilustračné foto Foto: FOTO TASR/Henrich Mišovič

Nitra 3. augusta (TASR) - Účastníka Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) MBK SPU Nitra posilnil 34-ročný krídelník a bývalý reprezentant Bahám Quentin Demeritte. Informovala o tom oficiálna ligová stránka.

"Je to skúsený hráč, ako líder by mal usmerňovať mladých hráčov. Na ihrisku chceme mať niekoho, kto bude mať vodcovské schopnosti, skúsenosti a bude ťahať tím. Vzhľadom na výšku 1,95 m ho budeme môcť využiť na viacerých pozíciách," povedal tréner a generálny manažér Nitry Peter Seman.

Skúsený 34-ročný basketbalista pôsobil počas svojej profesionálnej kariéry napríklad v Brazílii, Mexiku a Peru. V rokoch 2006 a 2009 reprezentoval Demeritte svoju krajinu na majstrovstvách Karibskej oblasti. Naposledy obliekal dres kosovského KB Besa Peja, za ktorý priemerne v zápasoch dosahoval 10,9 bodu, 3,7 doskoku, 3,2 asistencie a 1,1 zisku. "Som veľmi vďačný za túto možnosť. Už sa neviem dočkať prvého stretnutia a tvrdej práce s mojimi novými spoluhráčmi," vyjadril sa Demeritte podpisu zmluvy s Nitrou.