Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Basketbal

Handlová, Nitra aj Košice posilnili basketbalové tímy

Ilustračná snímka Foto: TASR – Milan Kapusta

Kluby sa v závere prestupového obdobia posilnili o nových hráčov.

Bratislava 28. februára (TASR) - Záverečný deň prestupového obdobia v Eurovia Slovenskej basketbalovej lige (SBL) priniesol hráčske pohyby vo viacerých kluboch.

Družstvo MBK Handlová v utorok angažovalo bývalého hráča Nitry Filipa Pejoviča. Dvadsaťsedemročný srbský pivot hral za "corgoňov" jeden a pol sezóny, v aktuálnom ročníku nastúpil do 23 stretnutí s priemerom 15,0 bodu, 6,3 doskoku a 1,3 asistencie. V Nitre sa rozhodol opustiť tím na vlastnú žiadosť v polovici januára. "Poznám v Handlovej trénera i mnoho hráčov. Počul som, že je tam dobrá atmosféra. Chceli ešte jedného hráča, aby vylepšili svoju hru. Dúfam, že mojim príchodom začneme ako tím hrať ešte lepšie. Skúsime vyhrať štvrťfinále play off a potom sa uvidí, čo bude," vyjadril sa Pejovič.

Handlovčania získali v krátkom časovom období už druhého hráča z konkurenčnej Nitry. K tímu sa nedávno pripojil aj slovenský krídelník Jakub Novysedlák. "Nakoľko máme dlhodobo zraneného Despotoviča, tak sme hľadali nejakú alternatívu. Pejovič dobre pozná prostredie, ligu, preto sme sa aj pre neho rozhodli," povedal k angažovaniu Pejoviča športový riaditeľ klubu Ivan Kartáč.

Bez zmien nezostala Nitra, k družstvu trénera Ľubomíra Urbana sa pripojila dvojica talentovaných Slovákov - Jakub Merešš a Adam Zaťko. Pre Merešša bude pôsobenie v meste pod Zoborom zároveň premiérou v najvyššej súťaži, doteraz hájil farby prvoligovej Žiliny. Dvadsaťročný pivot prešiel reprezentačnými výbermi do 16, 18 a 20 rokov. V sezóne 2016/2017 stihol pre zranenie zasiahnuť len do troch zápasov, priemerne si pripísal na svoje konto 19,3 bodu, 10,0 doskoku a 1,7 asistencie.

Zaťko je členom reprezentačného tímu do 18 rokov, do Nitry prichádza z Trnavy. Za prvoligový tím odohral 16 zápasov, priemerne mal na konte 12,9 bodu, 8,6 doskoku, 3,7 asistencie, 2,8 zisku a 1,1 bloku.

Vystužiť sa rozhodli aj v Košiciach, "býci" doplnili tím o 22-ročného rozohrávača Marka Vukoviča z Bosny a Hercegoviny. Ten prichádza zaskočiť za zraneného Radenka Pilčeviča, ktorý bude chýbať ešte niekoľko týždňov. "Je to mladý chlapec, ktorý je alternatívou počas zranenia Radenka Pilčeviča. Boli by sme možno radšej, ak by bol k dispozícii slovenský hráč. Museli sme to riešiť zahraničným hráčom. Je to alternatíva, aby sme Baldovského a Žiaka nemuseli trápiť ako back-up na pozícii jedna, pretože to nie je čisto ich pozícia," uviedol dôvody k doplneniu generálny manažér klubu Ivan Benninghaus.

Vukovič prichádza do Košíc z KK Portorož. V drese posledného tímu slovinskej najvyššej súťaže nastúpil do deviatich stretnutí s priemerom 15,1 bodu, 1,6 doskoku, 3,4 asistencie a 1,3 zisku na zápas. Vedenie klubu sa zároveň rozhodlo nezrealizovať dlhšie avizovaný príchod Viktora Juríčka zo Spišskej Novej Vsi. "Po vzájomnej dohode sme dospeli k názoru, že by bolo lepšie, keď si zvyšok sezóny odohrá v Spišskej Novej Vsi. Naša ponuka na budúcu sezónu od nás stále trvá," vysvetlil situáciu Benninghaus.

Súpisku doplnil tiež Inter Bratislava, okrem Williama Walkera pripísali do tímu aj dlhodobo zraneného slovenského reprezentanta Richarda Grznára. Ten vynechal pre rôzne zranenia predchádzajúce dva ročníky. Informovala oficiálna ligová stránka.