Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Basketbal

Basketbalisti Svitu získali do tímu Avramoviča a Lošonského

Na snímke vpravo Saša Avramovič ešte v košickom drese. Foto: TASR/Milan Kapusta

Srb Avramovič začal sezónu 2016/17 v domácej súťaži, za KK Vršac Swisslion odohral päť stretnutí s priemermi 6,2 bodu, 2,2 doskoku a 2,4 asistencie na jeden duel.

Svit 30. januára (TASR) - Účastník Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) BK Iskra Svit získal do tímu slovenského krídelníka Pavla Lošonského a srbského rozohrávača Sašu Avramoviča.

Dvadsaťosemročný bývalý hráč Spišskej Novej Vsi a Nitry sa vrátil na slovenské palubovky po trojročnej odmlke. Lošonský prišiel do Svitu zo štvrtej najvyššej francúzskej súťaže, kde si obliekal dres tímu Berck/Rang du Fliers.

V Eurovia SBL sa opäť predstaví aj Saša Avramovič, ktorý v predchádzajúcom ročníku hral za KB Košice. Srb dosahoval v drese "býkov" v priemere na zápas 8,9 bodu, 3,2 doskoku a 1,4 asistencie. Sezónu 2016/2017 začal v domácej súťaži, za KK Vršac Swisslion odohral päť stretnutí s priemermi 6,2 bodu, 2,2 doskoku a 2,4 asistencie na jeden duel.

"Zmenili sme trošku plány. Nechceli sme už dopĺňať tím, ale naskytla sa možnosť angažovania kvalitného slovenského hráča. S príchodom nových posíl chceme zvýšiť naše šance v play off a konkurencieschopnosť," vyjadril sa pre basketliga.sk prezident BK Iskra Svit Ján Drobný.