Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Basketbal

BASKETBAL: Vasojevič v Košiciach skončil, novou posilou Nikolič

Na archívnej snímke vľavo Nikola Vasojevič (Košice) a Tomáš Mrviš (Inter) v zápase 1.kola Eurovia SBL basketbalovej extraligy mužov medzi BK Inter Bratislava a KB Košice. Bratislava, 8. októbra 2016. Foto: TASR/Michal Svítok

Nikolič prichádza z Bosny a Hercegoviny, kde hájil farby Swisslion Leotar Trebinje.

Košice 11. novembra (TASR) - Vedenie účastníka Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy KB Košice pristúpilo k hráčskej výmene. V tíme už nepokračuje srbský rozohrávač Nikola Vasojevič, novou tvárou je jeho krajan Nikša Nikolič. Informáciu priniesol oficiálny ligový portál basketliga.sk.

Nikolič prichádza z Bosny a Hercegoviny, kde hájil farby Swisslion Leotar Trebinje. V doterajších dvoch stretnutiach zaznamenal v priemere 6,5 bodu, 2,0 doskoku, 3,5 asistencie a 1,5 zisku. "V slovenskej súťaži som ešte nehral, ale o lige i klube som počul pekné veci. Prišiel som sem s úmyslom vydať zo seba to najlepšie a pomôcť tímu k víťazstvám," povedala pri svojom príchode nová košická posila. Nikolič by mal absolvovať premiéru v drese „býkov“ už v sobotňajšom stretnutí 9. kola proti Lučencu. "Hráme doma a tak očakávam víťazstvo. Viem, že je to naša úloha a osobne sa pokúsim podať výkon, ktorý bude prospešný pre tím," uviedol srbský rozohrávač.

S tímom sa naopak rozlúčil Nikola Vasojevič, ktorý neuspel už v druhom slovenskom klube v aktuálnej sezóne. Predtým ho ešte v príprave skúšal majster z Prievidze . Srbský tvorca hry nesplnil očakávania košického klubu, v šiestich stretnutiach si na svoje konto pripísal len 3,5 bodu a 1,3 doskoku.