Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Basketbal

Židzik ostáva aj naďalej hráčom basketbalovej Karlovky

Vľavo Ivan Židzik (Karlovka) a Carlos Smith (Svit) v basketbalovom zápase 20. kola extraligy mužov EUROVIA SBL medzi VŠEMvs Karlovka Bratislava - Iskra Svit 17. decembra 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Michal Svítok

Židzik odohral v predchádzajúcej sezóne 34 duelov s priemerom 6,3 bodu, 3,9 doskoku a 1,0 asistencie na zápas.

Bratislava 22. augusta (TASR) - Účastník Slovenskej basketbalovej ligy (SBL) VŠEMvs Karlovka Bratislava predĺžil kontrakt s 26-ročným slovenským pivotom Ivanom Židzikom. Informovala o tom oficiálna klubová stránka.

"Budem sa snažiť hlavne pomôcť tímu a trénerom plniť tento cieľ a takisto prevziať na seba viac zodpovednosti na ihrisku," povedal k podpisu nového kontraktu pivot Karlovky. Židzik odohral v predchádzajúcej sezóne 34 duelov s priemerom 6,3 bodu, 3,9 doskoku a 1,0 asistencie na zápas.

"Ivan patril medzi hlavných členov podkošovej rotácie v ostatných dvoch sezónach. Po odchode Lukáša Hofericu bude v nasledujúcom ročníku na neho kladená väčšia zodpovednosť, nároky i očakávania trénerov," vyjadril sa manažér A-tímu František Kubala. Židzik podpísal s Karlovkou nový ročný kontrakt s opciou.