Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

Žirková ide k mužom, v Lučenci bude asistentka trénera

Na archívnej snímke Zuzana Žirková. Foto: FOTO TASR / František Iván

Nedávno pritom 40-ročná Žirková uvažovala o konci kariéry pod deravými košmi.

Lučenec 5. augusta (TASR) – Basketbalový klub BKM Lučenec získal zaujímavú posilu. Svoj realizačný tím doplnil o bývalú slovenskú reprezentantku Zuaznu Žirkovú, ktorá bude pôsobiť na poste asistentky trénera.

Nedávno pritom 40-ročná Žirková uvažovala o konci kariéry pod deravými košmi. Podľa jej slov totiž nie je istá budúcnosť Young Angels Košice a svoju misiu pri reprezentačnom tíme dievčat do 18 rokov nemohla realizovať, keďže boli zrušené všetky tohtoročné mládežnícke európske šampionáty. Napokon však zakotvila v mužskom basketbale, keď bude v Lučenci asistovať Petrovi Jankovičovi, ktorý ju v Košiciach viedol ešte ako hráčku a v reprezentačnom tíme do 16 rokov bola pred dvoma rokmi jeho asistentka.

„Touto myšlienkou som sa začala zaoberať už dlhší čas. Mám rada nové výzvy a musím povedať, že sa na novú skúsenosť medzi mužmi teším. Určite im nedám nič zadarmo. Verím, že rýchlo pochopia, že tak ako oni vedia byť prínosom, tak pochopia môj prínos pre nich. Určite zostanem aj pri mládeži dievčat, lebo najväčšia motivácia pre mňa je spätná väzba v podobe úsmevu a nadšenia z tréningov," citoval Žirkovú portál basketliga.sk.