Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

Basketbalisti Košíc sa po siedmich rokoch vracajú do extraligy

Basketbal Foto: TASR

Košický klub okrem angažovania cudzincov siahol počas sezóny i po českom odborníkovi Františkovi Rónovi.

Košice 26. apríla (TASR) - Basketbalisti Slávie TU Košice sú po siedmich rokoch späť medzi extraligovou elitou. Držitelia slovenského titulu z roku 2007 od úvodu sezóny mali za cieľ postup do najvyššej súťaže, čo sa im napokon podarilo i s časovým predstihom. Posledné dva víkendové duely v Infiniti aréne proti Považskej Bystrici a Trnave už boli iba formalitou.

"Sezóna bola dlhá a my na jej konci prežívame radosť. Veľa sa trénovalo, pretože zápasov nebolo veľa, dva v priebehu dvoch týždňov. Chlapci si teda neužili basketbal naplno. Teším sa, že na budúci rok bude v Košiciach extraliga," uviedol hrajúci asistent trénera Róbert Nuber a k ambíciám klubu v novom ročníku 2015/2016 dodal: "Uvidíme aký príde tréner, akí prídu noví hráči a aké budú ambície. Určite zaplníme celú halu, keďže verím, že na mužov sa príde pozrieť vždy plná hala. Ešte o to väčšia je motivácia. Fanúšikom môžeme ponúknuť to, čo ženy nie, vešanie a rýchlejší basketbal."

Košický klub okrem angažovania cudzincov siahol počas sezóny i po českom odborníkovi Františkovi Rónovi. Pri klube bol v pozícii v konzultanta pre duo trénerov Czako - Nuber. "Splnili sme cieľ, ktorý sme si predsavzali. Postup do extraligy nemal úplne hladký priebeh a počas sezóny sme museli viackrát zasiahnuť do zostavy. Napokon sme potvrdili našu kvalitu. Tím je vo vývoji a bude sa posilňovať. Ambície sú dosť veľké aj pre extraligu, ale to je hudba budúcnosti," naznačil ambície košického klubu Alexander Czakó.

Obrovskú radosť neskrýval po poslednom prvoligovom zápase v sezóne 2014/2015 ani prezident klubu František Sabol. "Veľmi sa tešíme. Chcem sa poďakovať všetkým hráčom, realizačnému tímu, obecenstvu aj mojim priateľom, ktorí nám pomohli. Mali sme veľkú podporu nielen ekonomickú, ale i ľudskú. Som naozaj potešený, že košický basketbal prichádza do extralige, kde bude mať určite nejaké ambície. Budeme pracovať s mladými hráčmi a o pár rokov chceme bojovať o špicu. Cieľom je pracovať systematicky a veríme, že budeme pevnou súčasťou mužského basketbalu na Slovensku," prezradil Sabol.