Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Slovenské basketbalistky prehrali v príprave s Chorvátskom 62:73

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Ďalší prípravný duel sa uskutoční v sobotu 5. júna o 20.15 h, zverenkyne trénera Juraja Suju si zmerajú sily s Gréckom.

Split 4. júna (TASR) - Slovenské basketbalistky zaznamenali v príprave pred blížiacimi sa majstrovstvami Európy vo Francúzsku a Španielsku (17. - 27. jún) druhú prehru. Vo svojom treťom vystúpení podľahli v chorvátskom Splite domácej reprezentácii 62:73. Ďalší prípravný duel sa uskutoční v sobotu 5. júna o 20.15 h, zverenkyne trénera Juraja Suju si zmerajú sily s Gréckom.

prípravný zápas, Split:


Chorvátsko - SLOVENSKO 73:62 (36:38)

Najviac bodov: Dojkičová 24, Cvitkovičová 15, Miletičová 13 - Sujová 12, Páleníková a Feketeová po 11


Povedali po zápase:
Na archívnej snímke tréner Peter Jankovič 21. januára 2018 v Piešťanoch.
Foto: TASR/Martin Palkovič

Peter Jankovič, asistent tréner SR: "Prvý polčas bol z našej strany obstojný a podali sme celkom dobrý výkon. Hlavne v prvej štvrtine sme hrali organizovane. No postupom času sme odpadávali v obrane a robili sme veľmi veľa individuálnych chýb. Ak chce byť tento tím úspešný, musí stavať hlavne na obrane a nespoliehať sa len na útok. Všetka česť, že sme to nezabalili a aspoň sme stiahli skóre."

Veronika Remenárová, hráčka SR: "Myslím si, že dnes sme mali nám vyrovnaného súpera, lepšieho ako naposledy so Slovinskom. Pritom sme do polčasu boli schopné hrať so Slovinskom lepší basketbal. Dnes sme boli evidentne lepšie, ale prispôsobili sme sa ich trendu a nedokázali sme využiť situácie. Oni potom začali lepšie doskakovať a išli cez nás. Po polčase sme absolútne neprišli zo šatne mentálne pripravené. Dali ľahké body a zvyšok polčasu sme sa už len viezli. Výsledok hovorí za všetko."