Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Basketbal

Švédska pivotka Hamiltonová-Carterová pokračuje v Piešťanoch

Na snímke vľavo hráčka Piešťan Danielle Hamilton-Carterová. Foto: TASR - Martin Palkovič

V uplynulom ročníku odohrala za Čajky 34 zápasov, v ktorých strávila na ihrisku priemerne 26 minút a zaznamenala priemer 14 bodov a sedem doskokov na zápas.

Piešťany 1. júla (TASR) - Švédska basketbalová reprezentantka Danielle Hamiltonová-Carterová bude naďalej pokračovať v klube Piešťanské Čajky. Slovenský extraligista sa s 30-ročnou pivotkou dohodol na novej zmluve na sezónu 2020/2021.

Podkošová hráčka sa hneď po svojom príchode do Piešťan stala oporou tímu a počas celej sezóny si udržiavala konštantnú výkonnosť. V uplynulom ročníku odohrala za Čajky 34 zápasov, v ktorých strávila na ihrisku priemerne 26 minút a zaznamenala priemer 14 bodov a sedem doskokov na zápas. Keďže v Piešťanoch s jej výkonmi vládla spokojnosť, zo strany klubu bol eminentný záujem o jej pokračovanie aj v sezóne 2020/2021. "S radosťou môžeme oznámiť, že sa nám podarilo dohodnúť na ďalšom pokračovaní s Danielle Hamiltonovou-Carterovou. Dani je skúsená hráčka, ktorá minulý rok po svojom príchode okamžite zapadla do nášho tímu a stala sa líderkou družstva na ihrisku i mimo neho. Teší ma, že prejavila záujem pokračovať v našom klube a je pre nás potešujúce, že sa k nám hráčky jej formátu majú záujem vrátiť," povedala pre klubový web generálna manažérka Bronislava Borovičková.

"Som veľmi rada, že som mala možnosť znovu podpísať zmluvu z Piešťanskými Čajkami a mám na to viacero dôvodov. Musím povedať, že klub zvládol všetko veľmi profesionálne ohľadom predčasného konca sezóny, keď prepukla pandémia koronavírusu. Za to sa chcem ešte raz poďakovať. Piešťanské Čajky ako organizácia boli v minulej sezóne pre mňa skvelou skúsenosťou. Nevedela som si predstaviť hrať inde, aj vzhľadom na neisté časy, v akých sa nachádzame. Obľúbila som si mesto, spoluhráčky aj realizačný tím a tiež si myslím, že tu máme nedokončenú prácu. Bojovali sme o najvyššie priečky, no sezóna sa predčasne skončila tak som rada, že budeme mať ďalšiu šancu spoločne pokračovať v tomto boji," povedala 191 centimetrov vysoká pivotka, ktorá absolvovala štúdium na americkej univerzite Georgia Tech, kde hrávala NCAA. Počas kariéry obliekala aj dresy Žabiny Brno, Union Lyon Basket Feminin, Treofan Battipaglia, Lulea Basket, ACS Sepsi SIC a VBW CEKK Cegléd.