Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Basketbal

Slovenský pohár v basketbale vyhrali Good Angels Košice

Na snímke hráčky Good Angels Košice po vyhratom finále. Foto: TASR/Jakub Kotian

Zápas bol ťažký, Piešťany odohrali proti nám kvalitný duel, povedal po zápase tréner Good Angels.

Šamorín 28. februára (TASR) - Víťazkami Slovenského pohára v basketbale sa v nedeľu v Šamoríne stali hráčky Good Angels Košice, ktoré vyhrali vo finále nad Piešťanskými Čajkami 55:45.

Povedali po zápase
Martin Pospíšil,tréner Piešťan: "Pre klub je druhé miesto úspechom. Dostali sme sa do finále a nehrali sme ju zle. Do listiny strelkýň za zapísali iba štyri hráčky a to je málo. Dnes hrali dobre iba 2 – 3 hráčky. Ak my chceme zdolať Košice, musia zabrať všetky hráčky."

Maroš Kováčik, tréner GA: "Zápas bol ťažký, Piešťany odohrali proti nám kvalitný duel. Na jednej strane gratulujem, na druhej nám pomohli, keďže sa blíži čas nášho stretnutia v Eurocupe. A taký kvalitný zápas už nebudeme hrať. Radosť je, hra bola na nízkej úrovni. Naša forma je niekde úplne inde, ako bola pred reprezentačnou prestávkou, na konci Euroligy. Chcel povedať SP by mal jeden z vrcholov sezóny. A termín bol zvolený maximálne nevhodne, po desaťdňovej reprezentačnej prestávke. Tímy by mali gradovať formu k tomuto vrcholu. Výhovorka, že nie sú iné termíny, je chabá."

Juraj Suja, tréner Ružomberka: "Zápas sme mali pod kontrolou a dosiahli sme povinné víťazstvo. Zápasov je teraz neúrekom, pre nás to bola dobrá príprava na Final Four CEWL, ktoré nás čaká o dva týždne."



finále SP žien

Good Angles Košice – Piešťanské Čajky 55:45 (30:23)
Najviac bodov:
Johnson 13, Langhorne a Bálintová 12 – Engelmanová 18, Parkerová 11, Dudášová 8, TH: 20/17 – 8/6, fauly: 16: 23, 5 faulov: 36. Parkerová, trojky: 2:5, 300 divákov

All Stars turnaja SP:

Monika Engelman (Piešťany), Angelika Slamová (ŠBK Šamorín), Teja Oblak (Košice), Zuzana Mračnová (Šamorín), Crystal Langhorne (Košice)

Najužitočnejšia hráčka turnaja: Crystal Langhorneová (Košice).