Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Basketbal

Basketbaloví tréneri do mládežníckych výberov boli vybraní

Ilustračná snímka. Foto: TASR Pavel Neubauer

Všetky reprezentačné výbery sa počas sezóny budú priebežne stretávať na kempoch, respektíve turnajoch.

Bratislava 27. augusta (TASR) – Výkonný výbor Slovenskej basketbalovej asociácie schválil na svojom stretnutí menoslov trénerov, ktorí povedú dievčenské a chlapčenské mládežnícke reprezentácie Slovenska.

SBA sa podarilo obsadiť všetky kategórie, vrátane nesúťažných. Najmladšie dievčatá a chlapcov (do 13 rokov) budú cielene pripravovať Zuzana Žirková, respektíve Marek Bulík. O rok starší kolektív si zobral pod palec Radko Dvorščák (dievčatá) a Jozef Ištok (chlapci). Chlapčenské družstvo do 15 rokov bude mať na starosť Richard Ďuriš, dievčenské Peter Jankovič.

Najmladšiu súťažnú kategóriu (do 16 rokov) u chlapcov povedie Peter Sestrienka, medzi dievčatami bude koučom Milan Špiner. V dievčenskom výbere do 18 rokov bude hlavnou trénerkou Ivana Jalčová, medzi chlapcami preberie zodpovednosť Karol Wimmer. O kolektívy do 20 rokov sa postará Miloslav Michálik (dievčatá) a Maroš Helmecy (chlapci).

Družstvá do 16, 18 a 20 rokov čakajú budúci rok B-kategórie majstrovstiev Európy. Všetky reprezentačné výbery sa počas sezóny budú priebežne stretávať na kempoch, respektíve turnajoch.

Prehľad mládežníckych trénerov reprezentácie Slovenska:



Dievčatá:

„U13“ - Zuzana Žirková

„U14“ - Radko Dvorščák

„U15“ - Peter Jankovič

„U16“ - Milan Špiner

„U18“ - Ivana Jalčová

„U20“ - Miloslav Michálik

Chlapci:

„U13“ - Marek Bulík

„U14“ - Jozef Ištok

„U15“ - Richard Ďuriš

„U16“ - Peter Sestrienka

„U18“ - Karol Wimmer

„U20“ - Maroš Helmecy