Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Basketbalisti Interu víťazom Slovenského pohára

Basketbalisti bratislavského Interu. Foto: TASR

Zverenci trénera Olega Meleščenka zvíťazili v nedeľňajšom finále nad MBK Rieker Com Therm Komárno 87:80 a získali cennú trofej. Lídrom Interu bol s 29 bodmi Martin Rančík.

Komárno 8. februára (TASR) - Basketbalisti BK Inter Incheba Bratislava sa stali víťazmi Slovenského pohára 2014/15. Zverenci trénera Olega Meleščenka zvíťazili v nedeľňajšom finále nad MBK Rieker Com Therm Komárno 87:80 a získali cennú trofej. Lídrom Interu bol s 29 bodmi Martin Rančík.

Slovenský pohár - finále
BK Inter Incheba Bratislava - MBK Rieker Com Therm Komárno 87:80 (49:46)

Zostavy a body: Rančík 29, Sedmák 16, Bílik a Graham po 10, Miloševič 8 (Babič 12, Ward 2, Baldovský a Starosta po 0) - Halada 22, Jankovič a Bilič po 17, Kratochvíl 5, Bannister 4 (Alawoya 9, Jurčina 6, Marchyn 0).
štvrtiny: 23:21, 26:25, 30:12, 8:22
TH: 18/10 - 18/13, fauly: 22:21, trojky: 11:9, pred 750 divákmi rozhodovali Tomašovič, Brziak, Gabara


Prvá štvrtina finálového duelu bola absolútne vyrovnaná, keď ani jedno z mužstiev si nevytvorilo väčší ako trojbodový náskok. Inter sa opieral o presnú ruku svojho lídra Martina Rančíka, Komárnu sa darila jeho tradičná zbraň - trojková streľba. Za stavu 31:30 "žlto-čierni" zaznamenali tri rýchle trojky, keď dvakrát sa presadil Miloševič a jeden ďalekonosný pokus pridal Babič. V 15. minúte tak viedli Bratislavčania 40:32, čo bol dovtedy najväčší rozdiel v skóre. V drese "obuvníkov" potom zabrala dvojica Jankovič s Biličom a po trojke Alawoyu vyrovnalo Komárno minútu pred polčasovou prestávkou na 46:46. Prvý polčas napokon vyhral Inter 49:46.

Vstup do tretej štvrtiny vyšiel lepšie Bratislavčanom, ktorí sa po sérii 12:1 ujali 14-bodového vedenia. Komárno znervóznelo, prestalo hrať kolektívne a iba veľmi ťažko ukrajovalo z náskoku interistov. V 29. minúte po trojke Bílika viedol úradujúci majster o 19 bodov a mal nakročené k zisku pohára. Komárno sa snažilo, bojovalo, ale na kvalitnejšieho súpera v nedeľu jednoducho nemalo. Prispel k tomu aj fakt, že jeho tvorca hry T.J. Bannister mal zdravotné problémy a zápas odohral iba so sebazaprením.

Do konca tretieho dejstva zvýšili Bratislavčania svoje vedenie na 79:58 a o osude stretnutia bolo rozhodnuté. V záverečnej štvrtine sa síce Komárnu päť minút pred záverom podarilo znížiť na rozdiel 10 bodov, ale Inter si už víťazstvo nenechal vziať a po konečnom hvizde mohol oslavovať zisk trofeje.

Hlasy po zápase:

Oleg Meleščenko, tréner Interu: "Komárno ukázalo pekný basketbal a bojovalo až do konca. My sme však na nich boli pripravení. Hrali to, čo sme čakali. Gratulujem súperovi ku kvalitnému výkonu, ale rešpektujem svojich chlapcov za to, že vyhrali Slovenský pohár. O výsledku rozhodla tretia štvrtina, ktorú sme odohrali vo veľkom štýle."

Miljan Čurovič, tréner Komárna: "Inter bol jasným favoritom. Aj z toho dôvodu, že naše mužstvo je v súčasnosti riadne zdecimované a trápia nás viaceré zranenia. Aj dnes niektorí hráči nastúpili so sebazaprením. Chalani bojovali, nechali na ihrisku všetko, ale so šiestimi ako-tak zdravými hráčmi sa hrať nedá. S celkovým herným prejavom družstva na celom turnaji som spokojný. Inter vyhral zaslúžene."

Martin Rančík, pivot Interu: "Myslím, že to bol zápas na vysokej úrovni, boli v ňom emócie, zmeny vo vedení a intenzita na oboch stranách. Rozhodla tretia štvrtina, nastúpili sme do nej namotivovaní, veľmi dobre sme vychádzali z obrany a vychádzali nám aj kombinácie v útoku. Vyhrali sme pohár, takže s výsledkom som spokojný."