Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Basketbal

Basketbalistky MFK Ružomberok obsadili na Slovenskom pohári 3. miesto

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

MBK Ružomberok - Young Angels Košice "U19" 100:54

Košice 21. marca (TASR) - Basketbalistky MBK Ružomberok obsadili na Slovenskom pohári tretie miesto, v nedeľnom stretnutí o umiestnenie zvíťazili nad domácim družstvom Young Angels Košice "U19" jednoznačne 100:54.

Slovenský pohár - o 3. miesto:


MBK Ružomberok - Young Angels Košice "U19" 100:54 (46:26)
Najviac bodov: Williamsová 22, Praženicová 20, Enabosiová 19 - Kaľužná 19, Dulovičová 10, Kolesárová a Szmereková po 7


Hlasy po zápase:
Michal Porubčan, asistent trénera Ružomberka: "Potrebovali sme namotivovať družstvo na tento zápas. Samozrejme, nikoho nepodceňujeme a preto sme nastúpili do stretnutia normálne. Snažili sme sa urobiť určité renomé, lebo v sobotu sme vyhoreli."

Daniel Jendrichovský, asistent trénera Košíc: "Ja môžem byť maximálne spokojný, hoci výsledok vyzerá jednoznačne a mal byť aj jednoznačný. Myslím si, že sme boli dôstojným súperom Ružomberku. Bolo tam veľmi veľa dobrých riešení situácií, pri trocha väčšej úspešnosti sme mohli dať ešte viacej bodov. Ja by som však bral aj 35 bodov proti Ružomberku ako dobrý útok. To, že sme dali 54 bodov, ma neskutočne teší. To, že sa nedokážeme Ružomberku fyzicky vyrovnať, nedokážeme doskočiť loptu a aj keď je snaha o odstavenie, tak je to prirodzené vzhľadom na výšku a váhu. Dievčatá si to užili, nepotrebovali 'plienky' a chceli hrať basketbal. Boli vďačné za tento zápas. Je to pre mňa obrovský zážitok, urobili mi peknú nedeľu a chcem sa im za to poďakovať. Verím, že ženy mi urobia ešte krajšiu nedeľu (úsmev)."