Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

Basketbalistky Slovenska v prípravnom zápase prehrali so Slovinskom

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Cyklus prípravných duelov zvereniek trénera Juraja Suju pokračuje nasledujúci víkend v Chorvátsku, kde ich čaká domáca reprezentácia a Grécko.

Piešťany 29. mája (TASR) - Slovenská ženská basketbalová reprezentácia neuspela v druhom prípravnom zápase pred blížiacimi sa majstrovstvami Európy vo Francúzsku a Španielsku (17. - 27. júna). V súboji o prvenstvo na medzinárodnom turnaji v Piešťanoch prehrala so Slovinskom 66:81. Cyklus prípravných duelov zvereniek trénera Juraja Suju pokračuje nasledujúci víkend v Chorvátsku, kde ich čaká domáca reprezentácia a Grécko.

Medzinárodný turnaj v Piešťanoch - 3. deň:

SLOVENSKO - Slovinsko 66:81 (37:35)

Najviac bodov:
Páleniková a Sujová po 15, Fekete 7 - Lisecová 20, Friškovecová 13, Oblaková 11


Juraj Suja, tréner Slovenska:Odohrali sme slušný prvý polčas. Fakt dobrý, ale mohol byť aj lepší. V druhom polčase sme sa v obrane úplne rozpadli. Vyplývalo to aj z veľkého útočného tlaku, kde sme stratili určitý komfort. Súper mal veľa protiútokov po našich stratách. 46 bodov za polčas je veľa v ženskom basketbale. Musíme sa na to trochu pozrieť, prečo tomu tak bolo. Súper má kvalitu a fyzičnosť. Neboli sme disciplinovaní, robili sme veľa, veľa chýb."