Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

Basketbalové Levice sa posilnili o Američana Noffleta

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Dvadsaťosemročný krídelník pôsobil v predchádzajúcej sezóne v drese českého klubu BK LIONS Jindřichův Hradec.

Levice 4. júla (TASR) - Americký basketbalista Josh Nofflet sa stal novou posilou účastníka Eurovia Slovenskej basketbalovej ligy BK Levickí Patrioti. Informáciu priniesla oficiálna stránka klubu.

Dvadsaťosemročný krídelník pôsobil v predchádzajúcej sezóne v drese českého klubu BK LIONS Jindřichův Hradec, kde pre zranenie odohral 25 stretnutí s priemerom 15,5 bodu, 5,4 doskoku, 1,8 asistencie a 1,2 zisku na zápas. "Hľadali sme do tímu typ hráča, akým je práve Josh, ktorý dokáže hrať na rôznych pozíciách a zvládne rôzne úlohy na palubovke. Nie je to hráč, ktorý prichádza z veľkej univerzity, alebo veľkého klubu, ale chce na sebe pracovať a má podobné zmýšľanie, aké preferujeme v našom tíme. Veríme, že má dostatočný talent a kvalitu na to, aby sa presadil a bol platným článkom nášho družstva," vyjadril sa o novej posile levický tréner Teo Hojč.

Nofflet zaujal už svojimi výkonmi na univerzite, kde bol v roku 2008 nominovaný na ocenenie pre najlepšieho hráča roka. Väčšinu svojej profesionálnej kariéry strávil vo fínskej lige, konkrétne v družstve Oulun NMKY. Americký krídelník si svojimi výkonmi vyslúžil aj miesto v najlepšom tíme sezóny.