Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Basketbal

Basketbalový zväz bráni Plesníka: Oceňujeme jeho prínos pre náš šport

Na snímke generálny sekretár Slovenskej basketbalovej asociácie (SBA) Ľubomír Ryšavý. Foto: TASR/Michal Svítok

Slovenská basketbalová asociácia (SBA) vysoko oceňuje dlhoročnú činnosť Jána Plesníka v prospech slovenského basketbalu a želá mu všetko najlepšie aj v ďalšom období.

Bratislava 7. februára (TASR) - Slovenská basketbalová asociácia (SBA) vysoko oceňuje dlhoročnú činnosť Jána Plesníka v prospech slovenského basketbalu a želá mu všetko najlepšie aj v ďalšom období. Tak znie oficiálne stanovisko SBA k medializovanej kauze bývalého basketbalistu a športového komentátora.



"Ako hráč sa Ján Plesník nezmazateľne zapísal do histórie nášho vrcholového športu ziskom titulu majstra Československa s družstvom Interu Bratislava v roku 1979. V tom čase patril do výberu najlepších basketbalistov v bývalom Československu a ašpiroval na miesto v reprezentácií krajiny. Pre slovenský šport je o to cennejšie, že svoje bohaté skúsenosti z pod košov a paluboviek dokázal pretaviť vo vysoké majstrovstvo slova a citu pri práci športového novinára a komentátora," uvádza sa v oficiálnej tlačovej správe SBA.

"Súčasná medializácia najmä zo strany bulvárnych médií dychtiacich po senzácii nemôže zatieniť všetko to, čo Ján Plesník vykonal a ešte vykoná pre slovenský šport. Vždy ho radi privítame na ktoromkoľvek športovom podujatí a budeme pozorne počúvať jeho rady a odborné postrehy," uviedol v správe generálny sekretár SBA Ľubomír Ryšavý.