Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 16. jún 2024Meniny má Blanka a Bianka
< sekcia Basketbal

Cleveland Cavaliers ukončil spoluprácu s trénerom Bickerstaffom

Ilustračná fotka. Foto: TASR

Vedenie pristúpilo k tomuto kroku napriek tomu, že kouč doviedol tím do semifinále Východnej konferencie. Mužstvo pritom zužovali celú sezónu početné zranenia.

Cleveland 23. mája (TASR) - Klub basketbalovej NBA Cleveland Cavaliers ukončil vo štvrtok spoluprácu s trénerom J.B. Bickerstaffom. Vedenie pristúpilo k tomuto kroku napriek tomu, že kouč doviedol tím do semifinále Východnej konferencie. Mužstvo pritom zužovali celú sezónu početné zranenia.

Cavaliers nestačili v druhom kole play off na Boston Celtics 1:4 na zápasy. Záverečné stretnutia absolvovali bez ťahúňa Donovana Mitchella, ktorý hral vyše dve mesiace so zraneným ľavým kolenom. V predposlednom zápase sezóny si zranil aj lýtko a momentálne je otázne, či s tímom predĺži zmluvu.

Štyridsaťpäťročný Bickerstaff prišiel do Clevelandu v roku 2020 a podľa informácií agentúry AP mal pôvodne zmluvu do roku 2026. O dve sezóny neskôr dostal "Cavs" do play off po päťročnej pauze. V prebiehajúcej sezóne vyhral pod jeho vedením tím konferenčné štvrťfinále nad Orlandom Magic 4:3 - bola to prvá víťazná séria od roku 1993 bez LeBrona Jamesa.