Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 29. apríl 2024Meniny má Lea
< sekcia Basketbal

VIDEO: Cleveland vyhral nad Golden State a vo finále NBA znížil na 1:2

Tretí zápas finále play off zámorskej basketbalovej NBA Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors v Clevelande 8. júna 2016. Foto: TASR/AP

Kyrie Irving pridal za Cleveland 30 bodov a domáci sa dokázali vyrovnať aj so stratou Kevina Lovea.

Cleveland 9. júna (TASR) - Basketbalisti Clevelandu Cavaliers znížili stav finalovej série play off zámorskej NBA s obhajcom titulu Golden State Warriors na 1:2. V noci na štvrtok vyhrali doma jednoznačne 120:90, keď sa LeBron James blysol 32 bodmi a 11 doskokmi.

Fanúšikovia stoja pred tretím zápasom finále play off zámorskej basketbalovej NBA Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors v Clevelande 8. júna 2016.
Foto: TASR/AP


Basketbalista Golden State Warriors Stephen Curr sa rozcvičuje s dvoma loptami pred tretím zápasom finále play off zámorskej basketbalovej NBA Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors v Clevelande 8. júna 2016.
Foto: TASR/AP


Kyrie Irving pridal za Cleveland 30 bodov a domáci sa dokázali vyrovnať aj so stratou Kevina Lovea. Ten po zásahu lakťom od Harrisona Barnesa v druhom finále ešte nedostal po otrase mozgu povolenie hrať. Podľa ligového protokolu musí prejsť viacerými testami.

Fanúšikovia stoja pred tretím zápasom finále play off zámorskej basketbalovej NBA Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors v Clevelande 8. júna 2016.
Foto: TASR/AP


Basketbalista Golden State Warriors Klay Thompson (vpravo) a hráč Clevelandu Cavaliers Channing Frye bojujú o loptu v treťom zápase finále play off zámorskej basketbalovej NBA Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors v Clevelande 8. júna 2016.
Foto: TASR/AP


"Konečne sme sa ukázali a vrátili sa späť k našej hre," tešil sa po stretnutí LeBron James, ktorého tím hnalo v elektrizujúcej atmosfére dopredu viac ako 20.000 divákov. "Bolo to kolektívne víťazstvo, naozaj dobrý výkon z našej strany. Mali sme v tom jasno - teraz alebo nikdy," dodal James. Cleveland tak prerušil sedemzápasovú sériu prehier s finálovým súperom.

Basketbalista Golden State Warriors Stephen Curry sedí na lavičke v treťom zápase finále play off zámorskej basketbalovej NBA Cleveland Cavaliers - Golden State Warriors v Clevelande 8. júna 2016.
Foto: TASR/AP


Najlepším strelcom Warriors bol Stephen Curry s 19 bodmi, v prvom polčase zaznamenal iba dva. "Musím hrať stokrát lepšie ako dnes," sypal si po zápase popol na hlavu MVP súťaže a odmietol, že by ho brzdili zdravotné problémy: "Som v poriadku, ale dnes to nebol večer, aký by som chcel opäť zažiť." Už po prvej štvrtine Golden State výrazne za súperom zaostávali 16:33 a až do konca stretnutia manko nedokázali zlikvidovať. "Boli sme až príliš mäkkí," zhodnotil kouč hostí Steve Kerr.



Štvrtý finálový duel je opäť na palubovke Clevelandu na programe v piatok.

finále play off NBA - 3. zápas:

CLEVELAND CAVALIERS - GOLDEN STATE WARRIORS 120:90 (33:16, 18:27, 38:26, 31:21)



Najviac bodov: James 32 (11 doskokov), Irving 30, Smith 20 - Curry 19, Barnes 18, Iguodala 11, 20.562 divákov.

/stav série: 1:2/