Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Curry v ankete All-Star zdolal Jamesa, zápas hviezd aj s Gasolovcami

Stephen Curry Foto: TASR/AP

Fanúšikovia vybrali desať hráčov do otváracích zostáv, ktorí sa predstavia v 64. edícii exhibičného zápasu 15. februára v Madison Square Garden v New Yorku.

New York 23. januára (TASR) - Stephen Curry z Golden State Warriors dostal najväčšiu podporu v hlasovaní fanúšikov na All Star víkend zámorskej basketbalovej NBA a v závere predbehol aj hviezdneho LeBrona Jamesa z Clevelandu Cavaliers.

Fanúšikovia vybrali desať hráčov do otváracích zostáv, ktorí sa predstavia v 64. edícii exhibičného zápasu 15. februára v Madison Square Garden v New Yorku. Ostatných hráčov určili 30 hlavní tréneri klubov NBA. Curry, ktorý si zahral v zápase hviezd aj vlani, dostal od fanúšikov 1.513.324 hlasov, kým James 1.470.483. "Je to ako splnený sen, znovu hrať v All-Star," povedal.

Do výberu sa dostali aj Kyle Lowry z Toronta Raptors, Carmelo Anthony z NY Knicks, John Wall z Washingtonu, Anthony Davis z New Orleans, Blake Griffin z LA Clippers, Kobe Bryant z LA Lakers a španielski bratia Pau a Marc Gasolovci. Prvýkrát v histórii sa tak v zápase hviezd objavia dvaja súrodenci, informovala agentúra Reuters.

Účasť Bryanta je však otázna, keďže si roztrhol sval v pravom ramene.