Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Basketbal

Drummond po odchode z Clevelandu posilní Lakers

Hráč Los Angeles Lakers Montrezl Harrell (vpravo) bráni Andreho Drummonda z Clevelandu Cavaliers v basketbalovom zápase zámorskej NBA. Foto: TASR/AP

Drummond bol osem rokov základným kameňom zostavy Detroitu Pistons, do Clevelandu prišiel pred rokom.

Los Angeles 29. marca (TASR) - Úradujúci šampióni basketbalovej NBA Los Angeles Lakers sa posilnili o pivota Andreho Drummonda. Do tímu prichádza z Clevelandu Cavaliers, kde sa dohodol na ukončení kontraktu.

Drummond bol osem rokov základným kameňom zostavy Detroitu Pistons, do Clevelandu prišiel pred rokom. Tam však stratil miesto v zostave po príchode Jarretta Allena z Brooklynu, ten sa dostal do mužstva ako súčasť výmeny viacerých klubov, ktorú inicioval James Harden. Cavaliers následne nedokázali dvojnásobného účastníka Zápasu hviezd vymeniť, a tak sa s ním dohodli na vykúpení zo zmluvy.

"Sme nadšení. Je to jeden z najlepších pivotov v lige. Každý súperov obranca si na neho musí dávať pozor, čo uvoľní priestor pre LeBrona Jamesa, Anthonyho Davisa a našich rozohrávačov. Môže dominovať na oboch stranách ihriska," potešil sa z príchodu 27-ročného "obra" tréner Frank Vogel podľa AP.