Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

Fox zo Sacramenta je najlepším hráčom sezóny v kľúčových situáciách

Hráč Sacramenta Kings De'Aaron Fox (uprostred) strieľa na kôš cez Garyho Paytona II (8) a Mosesa Moodyho (4) z Goldenu State Warriors v zápase play off zámorskej basketbalovej NBA v Sacramente 17. apríla 2023. Foto: TASR/AP

Dvadsaťpäťročný Američan získal 91 zo 100 možných hlasov od novinárov a suverénne skončil na prvom mieste, keď dostal 460 bodov.

New York 19. apríl (TASR) - Rozohrávač De'Aaron Fox zo Sacramenta Kings sa stal prvým držiteľom ceny pre najlepšieho hráča v kľúčových situáciách zápasov v basketbalovej NBA.

Dvadsaťpäťročný Američan získal 91 zo 100 možných hlasov od novinárov a suverénne skončil na prvom mieste, keď dostal 460 bodov. Za ním skončili Jimmy Butler z Miami (104) a DeMar DeRozan z Chicaga (80).

"Vždy hovorím ľuďom, že sa nesmú báť zlyhania. Nepodarí sa vám každá strela. Moji spoluhráči a tréneri ma stavajú do pozícií, v ktorých môžem uspieť. Najmenej, čo môžem urobiť, je veriť si," povedal Fox podľa agentúry AFP.

V situáciách "clutch", za ktoré sa považuje posledných päť minút zápasu, zaznamenal celkovo 194 bodov. Fox pomohol Kings k dvom domácim víťazstvám v 1. kole play off nad obhajcom titulu z Golden State Warriors. Tretí duel série je na programe v noci na piatok v San Franciscu.