Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

VIDEO: Golden State odvrátilo hrozbu vypadnutia z play off NBA

Na snímke vľavo Stephen Curry z Golden State Warriors a Andre Roberson z Oklahoma City Thunder v piatom dueli finále Západnej konferencie NBA vo štvrtok 26. mája 2016 v Oaklande. Foto: TASR/AP

Víťazstvom nad Oklahomou City 120:111 znížili stav série na 2:3 na zápasy.

New York 27. mája (TASR) - Basketbalisti Golden State Warriors odvrátili hrozbu vypadnutia z play off zámorskej NBA. V piatom dueli finále Západnej konferencie zdolali Oklahomu City 120:111 a znížili stav série na 2:3 na zápasy. Lídrom domácich bol s 31 bodmi Stephen Curry. Hosťom na úspech nestačilo ani spoločných 71 bodov dvojice Kevin Durant - Russell Westbrook.

Hráč Goldenu State Warriors Stephen Curry (v strede)reaguje so spoluhráčmi na lavičke po tom, ako skóroval trojbodový kôš v basketbalovom zápase play off zámorskej NBA proti Oklahoma City Thunder v Oaklande 26. mája 2016.
Foto: TASR/AP
Obhajcovia titulu zvládli prvý pokus o zvrat v sérii, keď dokonale využili výhodu domácej palubovky. Viedli takmer počas celého zápasu a v závere, keď sa súper dotiahol na rozdiel niekoľkých bodov, ich podržal Curry. Ten nastrieľal 12 zo svojich 31 bodov v posledných šiestich minútach duelu. Po nevýrazných výkonoch v predchádzajúcich zápasoch zabrali aj ďalšie opory - Klay Thompson nastrieľal 27 bodov, Andrew Bogut mal 15 bodov, 14 doskokov a Draymond Green pridal k 11 bodom aj 13 doskokov. "Splnili sme si úlohu a ideme ďalej. O motiváciu sme mali postarané, nikto z nás nechcel, aby sa sezóna pre náš tím skončila. Budeme bojovať ďalej," povedal po zápase Curry. Kouč Warriors Steve Kerr pochválil svojich zverencov za bojovnosť: "Páčilo sa mi naše nasadenie a intenzita. Hráči bojovali, výhru si zaslúžili. Súper nás v predchádzajúcich dueloch zahanbil a my sme to chceli dnes odčiniť. Máme mentalitu šampiónov, nikdy sa nevzdávame."



Kľúčový šiesty duel je na programe v sobotu na palubovke Oklahomy. "Vieme, že nás tam čaká búrlivé prostredie. Musíme hrať na maximum, nič iné nám nezostáva. Na výzvu sme pripravení," vravel Curry. Iba deväť tímov v histórii súťaže postúpilo do ďalších bojov po tom, ako v sérii prehrávali 1:3 na zápasy. Lídrom hostí bol vo štvrtok 40-bodový Durant. "Nehrali sme zle, ani súper nebol lepší. Rozhodli maličkosti. Na tie si doma dáme pozor. Jednoznačne chceme v sobotu ukončiť sériu," burcoval Durant.

NBA - play off - 3. kolo

piaty zápas finále Západnej konferencie

GOLDEN STATE WARRIORS - OKLAHOMA CITY THUNDER 120:111 (25:21, 33:29, 23:27, 39:24)



Najviac bodov: Curry 31, Thompson 27, Bogut 15 (14 doskokov) - Durant 40, Westbrook 31, Ibaka 13, 19.596 divákov

/stav série: 2:3/


LeBron James desiatykrát v ideálnej zostave sezóny

Najužitočnejší hráč zámorskej NBA Stephen Curry nechýba v ideálnej zostave sezóny, ktorej zloženie oznámilo vedenie súťaže v noci na piatok. Elitný rozohrávač obhajcov titulu Golden State Warriors sa do prvého tímu (All-NBA first team) dostal druhý rok za sebou.

Hráč Clevelandu Cavaliers LeBron James v treťom zápase 2. kola play off zámorskej NBA proti Atlante Hawks 6. mája 2016 v Atlante.
Foto: TASR/AP
Dopĺňa ho kvarteto LeBron James (Cleveland), Russell Westbrook (Oklahoma City), Kawhi Leonard (San Antonio), DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers). James sa medzi elitou ocitol desiatykrát v kariére, ostatní traja sú v top výbere premiérovo.

Druhú najlepšiu zostavu sezóny (All-NBA second team) tvoria Kevin Durant (Oklahoma City), Draymond Green (Golden State), DeMarcus Cousins (Sacramento), Chris Paul (LA Clippers) a Damian Lillard (Portland).

Ideálne zostavy sezóny NBA 2015/16

All-NBA first team: LeBron James (Cleveland Cavaliers), Kawhi Leonard (San Antonio Spurs), DeAndre Jordan (Los Angeles Clippers), Stephen Curry (Golden State Warriors), Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder)

All-NBA second team: Kevin Durant (Oklahoma City Thunder), Draymond Green (Golden State Warriors), DeMarcus Cousins (Sacramento Kings), Chris Paul (Los Angeles Clippers), Damian Lillard (Portland Trail Blazers)

All-NBA third team: Paul George (Indiana Pacers), LaMarcus Aldridge (San Antonio Spurs), Andre Drummond (Detroit Pistons), Klay Thompson (Golden State Warriors), Kyle Lowry (Toronto Raptors)