Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Basketbal

Good Angels Košice posilnili Jurčenková a Stehlíková

Na archívnej snímke hlavný tréner Good Angels Košice Maroš Kováčik dáva pokyny svojim zverenkyniam Foto: TASR/AP

rénerské duo Maroš Kováčik a Peter Jankovič tak malo na úvod prípravy k dispozícii dvojciferný počet hráčok.

Košice 11. augusta (TASR) - Vedenie slovenského basketbalového majstra Good Angels Košice sa dohodlo na spolupráci s dvomi pivotkami Annou Jurčenkovou a Češkou Romanou Stehlíkovou. Trénerské duo Maroš Kováčik a Peter Jankovič tak malo na úvod prípravy k dispozícii dvojciferný počet hráčok.

"Ešte sa nám nestalo, aby sme prípravu začínali v takom hojnom počte. Samozrejme, káder je tvorený i mladými hráčkami, respektíve hráčkami, ktoré tu nebudú pravdepodobne celú sezónu. Je však príjemne začať s jedenástimi hráčkami a mať ustálený tréningový proces. Jedenástou hráčkou je Noémi Kovácsová, ktorá sa s nami iba pripravuje. Pamätám si, keď nás začínalo päť," uviedol Kováčik.

Príchod dvoch nových podkošových hráčok ho úprimne potešil, predovšetkým z pohľadu skúseností. "O Anke som už vedel skôr, boli sme v kontakte aj po reprezentácii. Prejavila záujem tu pôsobiť a napokon sa dohodla s vedením klubu. Je to skúsená hráčka, je správnym typom človeka do kolektívu a výborná obranárka. Romča Stehlíková prináša rovnako skúsenosti, odohrala i zápasy v Eurolige a v Eurocupe," pochvaľoval si hlavný kormidelník.

Jurčenková, ktorá reprezentovala Slovensko na júnových ME v Maďarsku, naposledy pôsobila v nemeckom TSV Wasserburg. "Dostala som ponuku, prehodnotila ju a dohodli sme sa na podmienkach. Netajím sa tým, že som chcela ešte rok zostať vonku, vyšlo to takto a som rada, že som v Košiciach. Hrá sa tu EL na vysokej úrovni, teším sa na tieto kvalitné duely," prezradila Jurčenková. Košičanky začali okrem dvoch spomínaných posíl i s Barborou Bálintovou, Žofiou Hruščákovou, Beátou Janoščíkovou, Martinou Kiššovou, Tejou Oblakovou a trojicou mladých hráčok Denisou Blanárovou, Michaelou Lukačikovou a Vandou Kozákovou.

Košičanky absolvujú prvé tri týždne prípravného procesu v domácich podmienkach. "Druhý mesiac už bude herný s určitosťou odohráme prvý duel 6. septembra v Krakove. Ďalší program nie je pevne dotiahnutý, no vieme, že v druhej polovici septembra sa objavíme na turnaji v Lučenci, kde by sme si mali zúčastniť USK Praha, Miškolc a Piešťany. V rokovaní je dvojica turnajov, Jekaterinburg alebo Trutnov, uvidíme však podľa situácie," konštatoval Kováčik.

Good Angels odštartujú púť Európskou ligou FIBA 14. októbra 2015 v domácom prostredí proti španielskej Salamance.