Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Basketbal

Košičanky s cieľom prekvapiť Fenerbahce, vstup pre divákov bude voľný

Na archívnej snímke radosť hráčiek Košíc po víťazstve 54 : 49 v zápase A-skupiny Európskej ligy basketbalistiek Good Angels Košice - Galatasaray Istanbul v Košiciach 28. októbra 2015. Foto: TASR/František Iván

V košickej hale býva počas euroligových zápasov výborná atmosféra a košický tím verí, že inak tomu nebude ani proti tímu, ktorý je priebežným lídrom A-skupiny.

Košice 5. januára (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice v stredu o 17.45 odohrajú svoj deviaty zápas v aktuálnom ročníku Euroligy, keď na domácej palubovke privítajú turecký tím Fenerbahce Istanbul. Dvanásťnásobný slovenský majster sa proti lídrovi A-skupiny pokúsi o prekvapenie, v čom by mu mohlo pomôcť aj publikum Angels arény, do ktorej budú mať diváci bezplatný vstup.

Na darček sa môžu tešiť fanúšikovia, ktorí košický klub podporili kúpou permanentky, ostatní si zápas proti súperovi zvučného mena pozrú bezplatne. "Vážime si našich fanúšikov a urobíme k nim ústretový krok. Potrebujeme ich pomoc a verím, že ľudia, ktorí nás majú radi, nám dajú pozitívnu energiu," uviedol pre klubovú stránku generálny manažér Daniel Jendrichovský. Nielen bezplatný vstup, ale aj ďalšie faktory by sa mohli podpísať pod zaplnenie Angels arény.

V košickej hale býva počas euroligových zápasov výborná atmosféra a košický tím verí, že inak tomu nebude ani proti tímu, ktorý je priebežným lídrom A-skupiny. "Verím, že spojenie viacerých vecí zaplní našu halu. V uplynulých dňoch bol dlhší oddych od basketbalu, k tomu bude vstupné zdarma a navyše každý permanentkár dostane ešte trojkráľový darček. No a ďalším ťahákom je meno súpera. Nestáva sa každý deň, že príde taký basketbalový pojem, akým je Fenerbahce. Verím, že diváci, ktorí si nájdu čas prísť do haly, si prídu na svoje a veľkou mierou k ich zážitku prispejeme aj my," poznamenal pre TASR tréner Good Angels Maroš Kováčik.

Pre Košičanky sa basketbalový rok 2016 začal hneď po Novom roku, keď na domácej palubovke bez problémov zdolali BK Slovan Bratislava 99:38. "Hneď po Novom roku začínala domáca súťaž, takže počas sviatkov nebolo veľa priestoru na oddych. Skôr sme počas nich analyzovali uplynulé dva zápasy, v ktorých sme bránili trochu horšie ako predtým," vrátil sa Kováčik k nedávnemu obdobiu, počas ktorého si na pár dní od basketbalu oddýchli hráčky i tréneri.

Slovenský majster má po ôsmich zápasoch dvojbodovú stratu na štvrtú priečku zaručujúcu postup v Eurolige. Viac však už v košickom klube myslia na umiestnenie do piateho, resp. šiesteho miesta, ktoré by znamenalo miestenku vo štvrťfinále Európskeho pohára FIBA. "V januári nás čaká deväť zápasov, čo bude pre hráčky náročné sústo. Odohráme viacero ťažkých stretnutí, v ktorých môžeme dokázať, že sme tímom, ktorý vie bojovať proti top favoritom celej euroligovej súťaže. Bolo by dobré, keby sme v januári vyhrali aspoň jeden zápas v Eurolige. To by nás upokojilo. Dovolím si tvrdiť, že by nám to s veľkou pravdepodobnosťou zabezpečilo 6. miesto v skupine. Treba si však uvedomiť, že najbližšie zápasy hráme so štyrmi najsilnejšími tímami v skupine. Doma máme Fenerbahce, vonku Galatasaray, potom doma Kursk a neskôr ideme aj do Schia. Preto si vravíme, že ak by sa nám z týchto zápasov podarilo aspoň jedno víťazstvo, bolo by to perfektné," poznamenal tréner Maroš Kováčik.

V stredajšom zápase proti Fenerbahce sa bude musieť zaobísť bez Martiny Kiššovej, ktorá nedohrala víťazný zápas v Šoproni ešte 9. decembra. "Na zápas proti Fenerbahce k dispozícii určite nebude. Musí mať opakované vyšetrenie magnetickou rezonanciou, pretože predošlé ešte nepotvrdilo jej diagnózu, keďže v jej kolene bol ešte hematóm. Ja verím, že sa nepotvrdia najhoršie prognózy a že jej nútená prestávka bude maximálne mesačná. Všetky ostatné dievčatá sú v poriadku," dodal pre TASR tréner Kováčik.

V spomínanom stretnutí proti Slovanu Bratislava sa bodovo najviac darilo pivotke Anne Jurčenkovej, ktorá zaznamenala 22 bodov. Dobrú formu by rada ukázala aj proti silnému istanbulskému tímu, ktorému Košičanky v prvom vzájomnom zápase v októbri podľahli 45:62. "Papierovo sú niekde inde ako my, ale zároveň je to, tak ako všetci ostatní, hrateľný súper. Verím, že nám pomôže domáce prostredie a do nového roka vstúpime úspešne," poznamenala Jurčenková.

Program 9. kola A-skupiny:

6. januára:
17.45 GOOD ANGELS KOŠICE - Fenerbahce Istanbul
18.00 Uniqa Šopron - Famila Schio
20.00 Lille Métropole - Avenida Salamanca

7. januára:
17.00 Dinamo Kursk - Galatasaray Istanbul

Priebežná tabuľka A-skupiny:
1. Fenerbahce Istanbul 8 7 1 519:485 15
2. Dinamo Kursk 8 5 3 561:480 13
3. Famila Schio 8 5 3 586:512 13
4. Galatasaray Istanbul 8 5 3 491:459 13
5. Lille Métropole 8 4 4 494:492 12
6. GOOD ANGELS KOŠICE 8 3 5 479:503 11
7. Avenida Salamanca 8 2 6 525:557 10

8. Uniqa Šopron 8 1 7 490:657 9