Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Good Angels Košice vysoko prehrali na palubovke Jekaterinburgu

Na snímke uprostred tréner GA Košice Maroš Kováčik v zápase A-skupiny Európskej ligy basketbalistiek Good Angels Košice - ZVVZ USK Praha v Košiciach 4. februára 2015. Foto: TASR/Milan Kapusta

Zverenky trénera Maroša Kováčika zakončili svoje pôsobenie v základnej A-skupine v Rusku.

Jekaterinburg 11. februára (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice prehrali vo svojom záverečnom vystúpení v Európskej lige FIBA 2014/15 na palubovke UMMC Jekaterinburg 52:75. Zverenky trénera Maroša Kováčika zakončili svoje pôsobenie v základnej A-skupine s bilanciou 2 výhry, 10 prehier a nepostúpili do vyraďovacej časti súťaže.

Európska liga - A-skupina:
UMMC Jekaterinburg - Good Angels Košice 75:52 (44:35)

Zostava a body Košíc: Langhorneová 14, Rodgersová 11, Hruščáková 6, Žirková a Bálintová po 3 (Oblaková 6, Bärová 5, Kiššová a Janoščíková po 2, Minčíková 0),
najviac bodov UMMC: Torrensová 17, Taurasiová 15, Parkerová a Grudová po 14.
TH: 18/15 - 9/8, fauly: 10:17, trojky: 4:6, 1200 divákov
štvrtiny: 23:13, 21:22, 15:11, 16:6


Už pred stredajším stretnutím bolo jasné, že Košičanky skončia v tabuľke A-skupiny na poslednom siedmom mieste. Zverenky kouča Maroša Kováčika tak nastúpili na palubovke favorizovaného ruského celku uvoľnene a bez tlaku. Prvých päť bodov zaznamenali domáce hráčky, ale nasledujúcich 11 padlo z rúk hostiek, ktoré sa ujali sľubného vedenia 11:5. Ruské družstvo však potom zaplo na vyššie obrátky a šnúrou 14:0 zvrátilo stav skóre vo svoj prospech. V závere prvej štvrtiny sa domáce po prvý raz dostali do dvojciferného vedenia, keď na 23:13 upravila Taurasiová.

Košičanky mali výborný vstup do druhého dejstva. Po trojkách Bálintovej, Rodgersovej a Bärovej znížil 11-násobný slovenský majster manko súpera na rozdiel troch bodov. V domácom drese sa potom ku kvalitne hrajúcej Taurasiovej pridala aj Torrensová s Grudovou a zverenky trénera Olafa Langeho minútu pred polčasovou prestávkou opäť viedli o 10 bodov (42:32).

Po zmene strán sa už naplno prejavila kvalita na strane Jekaterinburgu. Domáce skvalitnili defenzívu a nepríjemená osobná obrana robila Košičankám veľké problémy. Hosťkám sa navyše prestala dariť trojková streľba a skóre tak narastalo iba v prospech Rusiek. Za celý druhý polčas dokázali hráčky Good Angels zaznamenať len 17 bodov a najmä preto nemohli pomýšlať na lepší výsledok, ako napokon bola prehra o 23 bodov. V ich drese kvalitne zahrali iba legionárky Langhorneová s Rodgersovou, najlepšou slovenskou strelkyňou bola Hruščáková, autorka šiestich bodov.

Hlas po zápase:

Daniel Jendrichovský, generálny manažér Good Angels Košice: "Myslím, že náš výkon v prvých troch štvrtinách znesie aj prísne kritériá. Mali sme dobrý začiatok, aj v druhej časti hry sme hrali s favoritom dôstojnú partiu. Domáce však v kľúčových momentoch niekoľkokrát podržala Taurasiová, ktorá opäť dokázala, že je najlepšou hráčkou na svete. Keď nebola na ihrisku, boli sme Jekaterinburgu vyrovnaným súperom. Kvalita domáceho družstva sa ukázala v druhom polčase, my navyše nemáme tak širokú lavičku ako UMMC. V závere nášho posledného vystúpenia v Eurolige dal tréner príležitosť všetkých hráčkam. Štyri dievčatá v našom drese majú 21 a menej rokov, dnes nastúpili proti basketbalistkám, ktoré majú za svoje idoly."