Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Basketbal

Green dostal trest na jeden zápas za incident so Sabonisom

Útočník Golden State Warriors Draymond Green reaguje po tom, čo bol vylúčený z druhého zápasu prvého kola play-off basketbalovej NBA za dupnutie na hruď Domantasa Sabonisa zo Sacramenta, pondelok 17. apríla 2023 v Sacramente v Kalifornii. Foto: TASR/AP

Suspendácia znamená, že Green nepomôže Warriors proti Kings v noci na štvrtok v treťom stretnutí série na domácej palubovke.

New York 19. apríla (TASR) - Basketbalista Draymond Green z Golden State Warriors dostal od vedenia NBA dištanc na jeden zápas. V druhom zápase 1. kola play off na palubovke Sacaramenta stúpil na hráča súpera Domantasa Sabonisa, ktorý ležal na zemi. Warriors podľahli domácim 106:114 a v sérii prehrávajú už 0:2.

Suspendácia znamená, že Green nepomôže Warriors proti Kings v noci na štvrtok v treťom stretnutí série na domácej palubovke. "Na pozastavenie činnosti malo vplyv aj nešportové správanie sa Greena v minulosti," uvádza sa vo vyhlásení NBA podľa agentúry AFP.

"Niekde predsa musím nohou pristáť. Vysvetlenie však bolo, že som došliapol príliš tvrdo," reagoval Green, ktorého v minulej sezóne vylúčili zo série play off proti Memphisu Grizzlies po strete s Brandonom Clarkeom. Rovnako nemohol odohrať piaty zápas finále NBA 2016 proti Clevelandu Cavaliers za incident s LeBronom Jamesom.