Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Basketbal

Harden už údajne prisľúbil účasť v tíme USA na OH

Na snímke vpravo hráč Brooklynu James Harden, vľavo hráč Indiany Doug McDermott v zápase basketbalovej NBA Indiana Pacers - Brooklyn Nets (115:124) v Indianapolise v noci na 18. marca 2021.Harden si pripísal jedenásty triple double v sezóne, keď nazbieral 40 bodov, 15 asistencií a 10 doskokov. Foto: TASR/AP

Americká reprezentácia sa pod vedením trénera San Antonia Gregga Popovicha pokúsi v Japonsku získať štvrté olympijské zlato za sebou.

New York 22. júna (TASR) – Basketbalista tímu NBA Brooklyn Nets James Harden v pondelok podľa zdrojov agentúry AP prisľúbil účasť na blížiacich sa olympijských hrách v Tokiu. Na dvanásťčlennej súpiske reprezentácie USA tak budú voľné už len štyri miesta.

Hardenova účasť je však stále otázna, v semifinále play off Východnej konferencie NBA s Milwaukee (3:4 na zápasy) ho totiž trápilo zranenie stehenného svalu. "Myslím si, že naši hráči sú dosť skúsení na to, aby si vedeli vyhodnotiť, čo je pre nich dobré. Je mi jasné, že je náročné odmietnuť možnosť reprezentovať svoju krajinu, zažiť úžasné leto a vyhrať olympiádu,“ reagoval na nomináciu hráčov Nets generálny manažér organizácie Sean Marks.

Účasť už skôr potvrdili siedmi hráči: Kevin Durant (Brooklyn), Bam Adebayo (Miami), Draymond Green (Golden State), Bradley Beal (Washington), Jayson Tatum (Boston), Devin Booker (Phoenix) a Damian Lillard (Portland). Ochotu reprezentovať prejavili aj Paul George a Kawhi Leonard z Los Angeles Clippers a Chris Paul z Phoenixu.

Americká reprezentácia sa pod vedením trénera San Antonia Gregga Popovicha pokúsi v Japonsku získať štvrté olympijské zlato za sebou. Kemp odštartuje 6. júla, USA vstúpi do turnaja 25. júla súbojom s ďalším ašpirantom na medailu Francúzskom.