Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Basketbal

Hejková: Dostali sme medailu, ale ani neviem, akej farby je

Natália Hejková, archívne foto Foto: TASR/AP

Jej obhajujúce zverenky tímu ZVVZ USK Praha obsadili v basketbalovej Eurolige štvrté miesto, keď prehrali oba zápasy a charizmatická slovenská trénera netajila sklamanie.

Istanbul 19. apríla (TASR) - Natálii Hejkovej sa nevydaril pokus o šiesty triumf v basketbalovej Eurolige. Na turnaji Final Four v tureckom Istanbule jej obhajujúce zverenky tímu ZVVZ USK Praha obsadili štvrté miesto, keď prehrali oba zápasy a charizmatická slovenská trénera netajila sklamanie.

Oproti minulej sezóne sa s najväčším ašpirantom na zisk titulu, ruským Jekaterinburgom, Pražanky stretli už v semifinálovom súboji. No teraz sľubne rozbehnutý zápas stratili hlavne v druhej štvrtine a k postupu do finále im nepomohol ani finiš v záverečnej časti. Po prehre 72:78 na nich ich čakal len súboj o tretie miesto. A hoci Hejková pre iDnes.cz pred nedeľňajším duelom o bronz zdôraznila, že z Final Four chce odísť s cenným kovom, USK Praha podľahol hostiteľskému Fenerbahce Istanbul 69:73.

"Som z toho smutná, pretože sme chceli bronz. Dostali sme medailu, ale ani neviem, akej farby je. Aj tak ide o úspech, pretože je to druhé najlepšie umiestnenie v histórii klubu. Mrzí ma však, že sme súboj nedotiahli do víťazného konca, boli sme totiž viac ako vyrovnaným súperom," vyjadrila sa po neúspešnom zápase o 3. miesto Hejková. Domáce Fenerbahce ustálo aj vďaka fanúšikovskej podpore tlak v poslednej minúte, keď Anete Šteinbergerová stiahla manko USK na rozdiel jediného bodu. "Urobili sme fatálne chyby, keď sám súper išiel sám do koša. Je to však otázka nasadenia a snahy urobiť niečo navyše. Celé to bolo o tom, že z ich strany to bolo veľmi tvrdé a my sme s tým mali problémy," zhodnotila priebeh duelu slovenská trénerka.

Víťazom Final Four turnaja Euroligy žien sa nakoniec stali hráčky Jekaterinburgu, spolu s naturalizovanou Slovenkou Kristy Tolliverou vyhrali vo finále nad Orenburgom 73:69.