Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Basketbal

Tréner Good Angels po dlhej víťaznej sérii: Varovanie v správny čas

Na archívnej snímke vľavo Maroš Kováčik, uprostred tréner Good Angels Košice Peter Jankovič a hráčky Good Angels. Foto: TASR/Milan Kapusta

Fanúšikovia Good Angels vnímali víťazstvá v slovenskej extralige ako samozrejmosť.

Košice 11. októbra (TASR) - Dlhých 68 zápasov trvala séria bez prehry basketbalistiek Good Angels v slovenskej extralige. Úctyhodnú šnúru ukončili Piešťanské Čajky, ktoré v 3. kole zdolali majstra 75:70. Tréner Košičaniek Peter Jankovič vníma túto prehru ako varovný prst, ktorý sa objavil v správnom čase, keďže o dva týždne sa Good Angels predstavia v Európskom pohári FIBA.

Košičanky viedli po prvom polčase v Piešťanoch 35:29, ale domáce hráčky sa v druhom dejstve prestížneho zápasu vyburcovali k zlepšenému výkonu a otočili skóre. Good Angels tak podľahli Čajkám premiérovo až v 19. vzájomnom súťažnom zápase. "Hráčky Piešťan boli veľmi dobre pripravené na zápas a ukázali, že momentálne sú v lepšej forme aj vďaka už prebiehajúcej kvalifikácii v EP FIBA. Potvrdili stúpajúcu formu, zvíťazili zaslúžene," zhodnotil zápas tréner Jankovič.

Tréner trinásťnásobného slovenského majstra však prehru v kúpeľnom meste nepreceňuje. "Stále si myslím, že väčšia kvalita je na našej strane a mohli sme zvíťaziť, ale Čajky boli v danom momente lepšie," poznamenal Jankovič, ktorý počas minulej sezóny vystriedal pri kormidle Košičaniek Maroša Kováčika.

Fanúšikovia Good Angels vnímali víťazstvá v slovenskej extralige ako samozrejmosť. Verili, že Košičanky opäť absolvujú domácu súťaž bez zaváhania, iba s víťazstvami, ako to bolo aj v minulom ročníku. Už po 3. kole je však jasné, že táto ambícia zostane nenaplnená. Hráčky slovenského majstra z prehry tragédiu nerobia, na prerušení luxusnej série vidia aj pozitíva. "Rozprávali sme sa o tom aj na prvom tréningu po tom zápase. Rozobrali sme si to a zhodli sme sa na tom, že prehra môže byť aj na niečo dobrá. Budeme viac v pozore a viac si budeme vážiť každého súpera. Vnímame to ako výstražný prst pred EP FIBA, ktorý nám naznačuje, že ešte nie je všetko tak ako má byť. Isté sklamanie síce bolo z dievčat cítiť, ale netreba to veľmi riešiť. Ideme ďalej," povedal Jankovič pre TASR.

Pre Košičanky sa od 26. októbra začne pôsobenie v Európskom pohári FIBA. Prvým súperom bude na domácej palubovke maďarský tím Aluinvent Miškolc. "Všetci by sme boli radi, keby to už prišlo. Už sa nevieme dočkať. Na druhej strane treba povedať, že máme dve zahraničné hráčky, ktoré ešte nie sú úplne zžité s tímom. Práve teraz je ideálny čas na ich zapracovanie do družstva. Už sa však na EP FIBA tešíme a dúfame, že budeme mať úspešný domáci štart do tejto súťaže," dodal kouč Peter Jankovič.