Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Jednotkou draftu NBA je Towns, vybrala si ho Minnesota

Jednotka vstupného draftu NBA Karl-Anthony Towns, 26. júna 2015 Foto: TASR/AP

Z druhého miesta si vyberali Los Angeles Lakers a siahli po rozohrávačovi D'Angelovi Russellovi.

New York 26. júna (TASR) - Jednotkou vstupného draftu zámorskej basketbalovej NBA sa stal Karl-Anthony Towns. Devätnásťročného pivota si z prvého miesta v noci na piatok vybrala Minnesota Timberwolves.

Univerzálny podkošový hráč patril v uplynulej sezóne medzi opory Kentuckej univerzity, ktorá vyhrala základnú časť NCAA bez jedinej prehry s bilanciou 38 výhier. "Víťaznú mentalitu chcem priniesť aj do Minneapolisu. Budem sa snažiť predvádzať čo najlepšie výkony a verím, že úspechy na seba nenechajú dlho čakať," povedal na pódiu brooklynského Barclays Centre talentovaný mladík.

Z druhého miesta si vyberali Los Angeles Lakers a siahli po rozohrávačovi D'Angelovi Russellovi. Tvorca hry univerzity Ohio State sa už tešil na to, ako si zahrá v jednom tíme s hrajúcou legendou Kobem Bryantom. "Chcem, aby ma zobral pod ochranné krídla a čo najviac ma naučil. Už sa na to veľmi teším," vyznal sa Russell. Draftovou trojkou sa stal Jahlil Okafor, ktorému viacerí odborníci predpovedali, že pôjde ako prvý v poradí. Vybrala si ho Philadelphia 76ers. "Konečne som v NBA, môj sen sa splnil," uviedol Okafor.

Na ďalších miestach siahli kluby po talentovaných Európanoch. Lotyša Kristapsa Porzingisa si ako štvrtého v poradí vybral slávny New York Knicks. Vysoký pivot (212 cm) s kvalitnou streľbou zo stredných vzdialeností pripomína mladšiu verziu elitného španielskeho centra Paua Gasola. "Viem, že fanúšikovia Knicks chceli asi niekoho iného, ale ja sa ich budem snažiť presvedčiť, že som dobrá voľba. Dôveru vo svoje schopnosti mám, verím, že sa presadím," povedal Porzingis, ktorý doteraz pôsobil v tíme Cajasol Sevilla v Španielsku.

Draftovou päťkou sa stal Mario Hezonja, chorvátsky ostrostrelec zaujal predstaviteľov Orlanda Magic. Ako poslední si v prvom kole vyberali úradujúci šampióni Golden State Warriors. Ich voľbou sa stal krídelník Kevon Looney z UCLA.

NBA draft 2015 - 1. kolo (prvých desať miest):
1. Karl-Anthony Towns (pivot/Kentucky) - Minnesota Timberwolves
2. D'Angelo Russell (rozohrávač/Ohio State) - Los Angeles Lakers
3. Jahlil Okafor (pivot/Duke) - Philadelphia 76ers
4. Kristaps Porzingis (pivot/Lotyšsko) - New York Knicks
5. Mario Hezonja (krídelník/Chorvátsko) - Orlando Magic
6. Willie Cauley-Stein (pivot/Kentucky) - Sacramento Kings
7. Emmanuel Mudiay (rozohrávač/Kongo) - Denver Nuggets
8. Stanley Johnson (krídelník/Arizona) - Detroit Pistons
9. Frank Kaminsky (pivot/Wisconsin) - Charlotte Hornets
10. Justise Winslow (krídelník/Duke) - Miami Heat