Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Káder Good Angels posilnila Američanka Youngová

Good Angels Košice. Foto: TASR/František Iván

Premiéru si odkrútila v poslednom domácom zápase základnej časti extraligy proti Ružomberku.

Košice 23. februára (TASR) - Novou posilou basketbalistiek Good Angels Košice sa stala Američanka Toni Youngová. Premiéru si odkrútila v poslednom domácom zápase základnej časti extraligy proti Ružomberku (61:54), ktorý rozhodol o tom, že "žlto-modré" vstupujú do vyraďovacích bojov bez jedinej prehry.

Americká basketbalistka prišla do metropoly východu predovšetkým z dôvodu odchodu Nemky Romy Bärovej, ktorá opustila klub pre rodinné problémy. "Bärová má nejaké rodinné problémy, ktoré ak sa jej podarí vyriešiť, tak by sa k nám mohla pripojiť. Momentálne sa nám však nemôže venovať. Bálintová aj Kiššová mali zdravotné problémy, a tak sme na poslednú chvíľu museli situáciu riešiť. Toni k nám prišla len deň pred zápasom s Ružomberkom. Bude jej chvíľu trvať, kým si zvykne na úplne iný systém. Nie je to hráčka euroligovej úrovne, ale my sme potrebovali niekoho do rotácie," prezradil pre denník Korzár generálny manažér Good Angels Daniel Jendrichovský.

V Európskej lige môžu hrať iba dve mimoeurópske hráčky, v slovenskej extralige tri. Vedenie Good Angels teda využilo túto možnosť naplno a k americkým menám Crystal Langhorneová, Ta'Shauna Rodgersová pribudlo i Toni Youngová. "Bola som trochu nervózna, ale snažila som sa čo najviac pomôcť tímu. Zatiaľ to nebolo ono, ale keď si zvyknem na systém a spoluhráčky, bude sa to postupne zlepšovať. Zatiaľ sme s trénerom nemali veľa času porozprávať sa o tom, aká bude moja pozícia v tíme, ale keďže ma sem zavolali, určite sú na mieste aj vysoké očakávania z mojich výkonov. Mám za sebou prvý zápas a cítim, že potrebujem sa sebe zapracovať, ale verím, že to nebude dlho trvať, kým ostatné dievčatá doženiem," konštatovala po svojom úvodnom zápase Youngová. Z tímu pozná iba "Sugar" Rodgersovú, s ktorou pôsobila vo WNBA.