Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

Kanonier Stoudemire sa s NY Knicks dohodli na ukončení spolupráce

Stoudemire. Foto: TASR/AP

Ako informovala agentúra AP, Knicks vykúpili skúseného 32-ročného pivota spod zmluvy.

New York 16. februára (TASR) - Americký basketbalista Amare Stoudemire a vedenie klubu zámorskej NBA New York Knicks sa počas víkendu dohodli na ukončení spolupráce. Ako informovala agentúra AP, Knicks vykúpili skúseného 32-ročného pivota spod zmluvy a ten sa v priebehu dvoch dní stane voľným hráčom.

Stoudemire už predtým deklaroval záujem posilniť tím, ktorý má reálnu šancu na účasť v play off. Knicks sú s bilanciou 10 výhier, 43 prehier suverénne najslabším mužstvom v súťaži a v nadstavbovej časti budú opäť chýbať.

"Amare mi bude chýbať ako kvalitný spoluhráč a dobrý priateľ. Viem, že by sa rád v závere kariéry pokúsil s nejakým iným tímom získať titul. Dúfam, že sa mu to podarí," povedal po nedeľňajšom exhibičnom Zápase hviezd krídelník New Yorku Carmelo Anthony.

Stoudemire ešte pred niekoľkým rokmi patril medzi najlepších pivotov v súťaži, ale v predchádzajúcich ročníkoch ho trápili chronické problémy s kolenami. Počas 13 sezón v profilige dosahoval v priemere 20,1 bodu na zápas, v tej aktuálnej sú jeho štatistiky chudobnejšie - 11,9 bodu na zápas.