Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Basketbal

Kennard si poranil koleno, Memphisu bude chýbať približne dva týždne

Strážca Memphis Grizzlies Luke Kennard (vpredu vľavo) a ďalší hráči oslavujú po zápase počas druhého polčasu zápasu basketbalovej NBA proti San Antonio Spurs, v sobotu 18. novembra 2023 v San Antoniu. Foto: TASR/AP

Kennarda trápia zdravotné ťažkosti od 14. novembra, kedy v zápase s Los Angeles Lakers (107:134) odohral iba šesť minút.

Memphis 21. novembra (TASR) - Americký basketbalista Luke Kennard bude pre zranenie ľavého kolena chýbať Memphisu Grizzlies približne dva týždne. Jeho spoluhráč v NBA a krajan Xavier Tillman Sr. sa pomaly zotavuje zo zranenia kolena.

Kennarda trápia zdravotné ťažkosti od 14. novembra, kedy v zápase s Los Angeles Lakers (107:134) odohral iba šesť minút. Následné dve stretnutia vynechal. Klub informoval, že sa 29-ročný rozohrávač podrobí opätovnému prehodnoteniu zdravotného stavu o dva týždne. V rovnakom zápase sa zranil aj piaty najlepší strelec tímu Tillman. V stretnutí odohral 22 minút.

Memphis trápia viaceré absencie. Na úvodných 25 zápasov má suspendovaného rozohrávača Ja Moranta, pre video na ktorom sa objavil so zbraňou v ruke. Pivot Steven Adams po operácii kolena vynechá celú sezónu. Krídelník Brandon Clarke si v októbri roztrhol Achillovu šľachu a teraz podstupuje rehabilitáciu. Grizzlies 17. novembra oznámili, že rozohrávač Marcus Smart bude pre podvrtnutú šľachu chýbať tri až päť týždňov. Informovala o tom agentúra AP.