Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Basketbal

Kerr po Greenovej suspendácii vlastného zverenca kritizoval

Tréner Golden State Warriors Steve Kerr reaguje na rozhodnutie počas prvého polčasu zápasu tímu basketbalovej NBA proti Oklahoma City Thunder vo štvrtok 16. novembra 2023 v San Franciscu. Foto: TASR/AP

Green si odpykáva dištanc v lige už po piatykrát v kariére.

San Francisco 17. novembra (TASR) - Tréner basketbalistov Golden State Warriors Steve Kerr verejne kritizoval vlastného hráča Draymonda Greena. Defenzívny špecialista a štvornásobný šampión ligy dostal dištanc na päť stretnutí za to, že v zápase proti Minnesote chytil pod krkom pivota súpera Rudyho Goberta. Podľa Kerra jeho zverenec zašiel priďaleko.

V utorkovom stretnutí sa už v úvode duelu dostali do konfliktu Klay Thompson a Jaden McDaniels, oboch následne vylúčili. Gobert sa snažil odtiahnuť Thompsona z potýčky a vtedy ho Green zozadu chytil okolo krku. "Nemám problém s tým, že sa snažil dostať Rudyho od Klaya. Lenže držal ho šesť, sedem sekúnd. Vyzeralo to príšerne, pre Draymonda i ligu. Draymond sa musí naučiť, ako neprekročiť hranicu. Nehovorím o vylúčeniach a technických chybách, tu ide o akty násilia a on už prekročil hranicu aj predtým," pripustil Kerr podľa ESPN.

Green si odpykáva dištanc v lige už po piatykrát v kariére. Vylúčiť sa nechal aj vo finále NBA v roku 2016 a jeho absencia v piatom zápase mohla byť jednou z príčin, prečo dokázal Cleveland otočiť sériu z 1:3 na 4:3 na zápasy.