Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Basketbal

Košičania s piatimi cudzincami v kádri, cieľom semifinále play off

Z tlačovej konferencie mužského basketbalového klubu KB Košice, nováčika našej najvyššej súťaže mužov v Košiciach 10. augusta 2015. Na snímke vľava hráč KB Košice Róbert Nuber, tréner Štefan Svitek a prezident klubu František Sabol. Foto: TASR/Milan Kapusta

Košičania sa budú pripravovať výlučne v domácich podmienkach.

Košice 10. augusta (TASR) - Košickí basketbalisti vstupujú do extraligového ročníka 2015/2016 pod novým názvom KB Košice a cieľom prebojovať sa do semifinále play off. V dvanásťčlennom kádri má hlavný tréner Štefan Svitek k dispozícii štyroch Američanov a jedného Chorváta.

"Do sezóny vstupujeme s názvom Klub býkov Košice, bola to náhoda, pretože traja členovia predstavenstva sú narodení v znamení býka. Zmenili sme teda názov Slávia TU Košice, ale pod týmto názvom bude hrať náš B-tím. Stretnutia budeme hrať v Angels aréne a Steel aréne," konštatoval prezident klubu František Sabol. Vedenie klubu podpísalo šestnásť zmlúv s reklamnými partnermi a sponzormi. Tie by mali postačiť na finančné vykrytie nového ročníka nielen pre A-tím, ale i B-mužstvo a mládežnícke družstvá.

Košičania sa budú pripravovať výlučne v domácich podmienkach a koncom budúceho týždňa majú v pláne odohrať prvý prípravný duel s tímom Svitu, radi by odohrali aj stretnutia so zahraničnými družstvami. "Chceme ukázať a hrať kolektívny, atraktívny basketbal a tomu sme podriadili i výber hráčov. Pri pohľade na súpisku sú mená chlapcov, ktorí vybojovali postup do extraligy a mňa teší, že sú medzi nimi i Košičania. Prípravu sme začali 5. augusta, teda minulú stredu. Už prvé tréningy ukázali, že chlapci prišli dobre pripravení, začiatok vyzerá veľmi dobre a cítiť hlad po basketbale," uviedol kormidelník Štefan Svitek, ktorého asistentom bude Richard Leško.

Z tlačovej konferencie mužského basketbalového klubu KB Košice, nováčika našej najvyššej súťaže mužov v Košiciach 10. augusta 2015. Na snímke tréner KB Košice Štefan Svitek pri predstavovaní mužstva.
Foto: TASR/Milan Kapusta
Svitek viedol v uplynulých dvoch sezónach hráčky poľského tímu Wisla Can-Pack. Na Slovensku v minulosti pôsobil v tímoch MBK Ružomberok či Good Angels Košice. Svitek v súčasnosti koučuje aj ženskú reprezentáciu Maďarska. "Po dohode s košickým klubom mi bolo umožnené naďalej pracovať s maďarskou reprezentáciou žien. Ide o obdobie dvakrát po desať dní v mesiacoch november a február. V tom čase budem v Maďarsku, inak som k dispozícii nášmu klubu," prezradil Svitek.

Košický klub má pred sebou jasný cieľ a tým je účasť v semifinále play off extraligy. Trénerské duo ma k dispozícii dvanásťčlenný káder, ktorý ešte môže prejsť jednou, dvomi zmenami. "Po absolvovanej kariére som si stále prial, zahrať si posledné roky za domáce Košice a teraz sa mi to splnilo, čo ma veľmi teší. Ešte nevieme ako sa posilnia ďalšie družstvá, takže prvé zápasy naznačia i naše ambície. Každý jeden tréning je náročný, či už v hale, vonku alebo posilňovni. Všetci makajú na stodesať percent, s chalanov ide veľká eufória a ženia nás dopredu," povedal kapitán tímu Róbert Nuber.

káder KB Košice:

rozohrávači: Róbert Nuber, Róbert Rožánek, Ray Jones (USA)
krídla: Stanislav Baldovský, Peter Lechman, Tomislav Radoš (Chorv.), Reginald Keely, Luis Jacobo (obaja USA)
pivoti: Oto Ulman, Milan Hintoš, Michal Baťka, Jacob Kitchell (USA)

realizačný tím:

tréner: Štefan Svitek
asistent trénera: Richard Leško
manažér tímu: Ivan Benninghaus