Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

VIDEO Košičanky Good Angels postupujú do vyraďovacej fázy pohára FIBA

Na snímke radosť hráčiek Košíc po víťazstve v zápase 6. kola D-skupiny Európskeho pohára FIBA v basketbale žien medzi Good Angels Košice - Olympiakos Pireus (Gréc.) v Košiciach 15. decembra 2016. Foto: TASR/AP

Košičanky museli na postup zvíťaziť minimálne o osem bodov.

Košice 15. decembra (TASR) - Basketbalistky Good Angels Košice zvíťazili vo svojom záverečnom šiestom zápase D-skupiny Európskeho pohára FIBA nad gréckym tímom Olympiakos Pireus 72:59 a postúpili do vyraďovacej fázy.

Košičanky museli na postup zvíťaziť minimálne o osem bodov. V priebehu prvého polčasu viedli už o 16 a hoci hostky dokázali zápas zdramatizovať, Košičanky si postup postrážili. Najviac bodov domáceho tímu zaznamenala Teja Oblaková - 22.

Skóre zápasu síce otvorili hostky, ale Košičanky už v prvej štvrtine dokázali svoje víťazné ambície. Na postup potrebovali zvíťaziť o osem bodov a túto métu prvýkrát dosiahli už v 7. minúte, keď na 15:7 upravila Stehlíková. Hráčkam trinásťnásobného slovenského majstra vychádzala streľba a dôslednou obranou znepríjemňovali zakončenie gréckemu družstvu. V druhej štvrtine Oblaková piatimi bodmi v krátkom slede zvýšila náskok Košičaniek už na 16 bodov (31:15), ale hráčky Olympiakosu dokázali do prestávky skorigovať na 38:25.

Hostky v tretej štvrtine zvýšili aktivitu a dvomi trojkami za sebou znížili na 48:39. Košičanky zneisteli, ale pred záverečnou štvrtinou si udržali postupový 11-bodový náskok (54:43). Allenovej trojka (57:43) v úvode štvrtej časti zvýšila šance na úspech, ale záver zápasu priniesol drámu. Po piatich osobných chybách dohrali Jurčenková i Baughová. V 35. minúte Johnsonová z trestného hodu upravila na 59:51, neskôr však trojka Stehlíkovej znamenala 13-bodový náskok Košičaniek (65:52) a z podobnej pozície sa krátko na to presadila i Oblaková (68:54). Dimitrakouová trojkou znížila na 68:59, trestné hody Oblakovej ale opäť navýšili náskok na pohodlnejších 11 bodov (70:59).


Európsky pohár FIBA, D-skupina:

Good Angels Košice - Olympiakos Pireus 72:59 (38:25)

Zostava Good Angels
: Oblaková, Jurčenková, Bálintová, Allenová, Baughová (Stehlíková, Žirková, Kupčíková, Baburová, Janoščíková).

Rozhodovali: Neškovič (Srb.), Tomičová (Chorv.), Adamovič (BaH), TH: 13/11 - 26/18, trojky: 5 - 3, os. chyby: 23:19, 5 osobných chýb: Jurčenková, Baughová (obe Good Angels), 1600 divákov.


Hlasy po zápase:

Peter Jankovič, tréner Good Angels: "Myslím si, že za výkony v uplynulých dvoch zápasoch EP FIBA sme si postup zaslúžili. Vedeli sme, že to bude veľmi náročný zápas. Po rozpačitom úvode sme sa upokojili a neskôr sme dominovali. Súper mal skúsené družstvo, ktoré to nezabalilo a pokúšal sa znížiť ten náskok. Každá z našich hráčok dnes odviedla 110% svojich možností."



Zuzana Žirková: "Toto družstvo ukázalo svoju silu. Vyhrať takýto zápas pred domácimi divákmi je skvelá vec. Verím, že takéto víťazstvo nás zomkne do ďalších bojov. Vedeli sme, že druhý polčas bude o niečom inom než prvý. Stále sme si ich však držali na väčší bodový rozdiel."



Barbora Bálintová: "Pre mňa sú to moje najkrajšie narodeniny. Želala som si víťazstvo o tých osem bodov a som rada, že sa mi to splnilo. Vyhrávali sme takmer po celý zápas o požadovaný počet bodov. Súhlasím s tvrdením, že to bol zápas roka, v ktorom nám išlo o všetko."



Ďalší výsledok D-skupiny:

Yakin Dogu Üniversitesi - Aluinvent DVTK Miškovec 93:46 (43:26)