Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Basketbal

Krajnovič zostáva trénerom Prievidze aj v ďalšom ročníku

Na archívnej snímke vľavo tréner Krunoslav Krajnovič. Foto: TASR/Michal Svítok

Skúsený kouč prišiel zachrániť prievidzskú sezónu v decembri 2021, na lavičke nahradil Maroša Helmecyho.

Prievidza 13. mája (TASR) - Basketbalistov BC Prievidza povedie v nasledujúcom ročníku Niké Slovenskej basketbalovej ligy aj naďalej z pozície hlavného trénera Chorvát Krunoslav Krajnovič. S vedením klubu sa dohodol na pokračovaní spolupráce.

Skúsený kouč prišiel zachrániť prievidzskú sezónu v decembri 2021, na lavičke nahradil Maroša Helmecyho. S tímom sa mu síce nepodarilo prebojovať do play off, ale v baráži o účasť v ďalšej sezóne Niké SBL úspešne zachránil družstvo s bilanciou 6 výhier a bez jedinej prehry. Obe strany po konci ročníka prejavili záujem v pokračovaní.

"Sme radi, že môžeme oficiálne potvrdiť predĺženie spolupráce s pánom Krajnovičom. Zmluva, ktorá bola podpísaná na konci roka 2021, obsahovala obojstrannú opciu, ktorú si po vzájomnej dohode obe strany uplatnili. Chceli by sme nadviazať na predchádzajúcu spoluprácu, zlepšený herný prejav, bojovnosť, progres mladých hráčov a rozvíjať ho aj ďalej. Je to zároveň výzva vrátiť BC späť na vyššie priečky tabuľky, kam rozhodne patrí," vyjadril sa pre oficiálny klubový web člen vedenia Peter Zvara.