Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Miami vyhralo v prvom dueli semifinále play off nad Bostonom 118:107

Basketbalista Miami Heat Jimmy Butler (uprostred), hráči Bostonu Celtics Derrick White (vľavo) a Daniel Theis (vpravo) počas prvého finálového zápasu play off Východnej konferencie Miami Heat - Boston Celtics v Miami v utorok 17. mája 2022. Foto: TASR/AP

Za Boston nastrieľali Jayson Tatum 29 a Jaylen Brown 24 bodov. Hosťom chýbali pre zdravotné problémy dvaja hráči základnej zostavy - Marcus Smart a Al Horford.

New York 18. mája (TASR) - Basketbalisti Miami Heat vstúpili úspešne do semifinálovej série play off NBA. V prvom finálovom dueli Východnej konferencie zdolali doma Boston 118:107, pod čo sa 41 bodmi podpísal Jimmy Butler.

Boston ešte v polčasovej prestávke viedol o osem bodov, ale domáci rozhodli o osude stretnutia v tretej štvrtine, ktorú ovládli jednoznačne 39:14. Butler v tretej časti zaznamenal až 17 bodov. V tíme Miami mu sekundovali Tyler Herro s 18 a Gabe Vincent so 17 bodmi. Za Boston nastrieľali Jayson Tatum 29 a Jaylen Brown 24 bodov. Hosťom chýbali pre zdravotné problémy dvaja hráči základnej zostavy - Marcus Smart a Al Horford.

"Hráči boli po polčase veľmi sklamaní, no zároveň odhodlaní to zmeniť. Ani som nemusel v šatni príliš hovoriť, Jimmy Butler všetkých inšpiroval svojou hrou v tretej štvrtine. Vždy, keď sme potrebovali zabrať, mal v tom prsty," pochválil oporu svojho tímu kouč Miami Erik Spoelstra. Butler prezradil recept, s ktorým išli domáci do druhej polovice stretnutia: "Hrať jednoducho a naučiť sa trestať chyby súpera. To bol v druhom polčase kľúč k obratu."

Tréner Bostonu Ime Udoka neskrýval sklamanie z prehry: "Vyhrali sme tri štvrtiny, ale ani to nám nestačilo. Po polčasovej prestávke sme úplne vypadli z rytmu, stratili sme rozvahu a energiu. Súper hral fyzicky a aj to dnes prinieslo rozdiel. Je to škoda, pretože jedna zlá štvrtina nás stála zápas."


semifinále play off NBA


finále Východnej konferencie - 1. zápas:

Miami Heat - Boston Celtics 118:107 (25:28, 29:34, 39:14, 25:31)

Najviac bodov: Butler 41, Herro 18, Vincent 17 - Tatum 29, Brown 24 (10 doskokov), Pritchard a R. Williams po 18, 19.774 divákov

/stav série: 1:0/