Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Milwaukee takmer po 50 rokoch postúpilo do finále play off NBA

Basketbalisti Milwaukee Bucks Brook Lopez (vpravo) a Bobby Portis sa objímajú po tom, čo klub postúpil do finále NBA prvýkrát od roku 1974 po triumfe v 6. zápase finále play off Východnej konferencie zámorskej NBA Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks v Atlante v sobotu 3. júla 2021. Foto: TASR/AP

Milwaukee zvládli súboj aj bez svojej opory Jannisa Antetokounmpa, ktorý vynechal druhý duel za sebou pre zranenie kolena.

New York 4. júla (TASR) - Basketbalisti Milwaukee postúpili do finále play off NBA. V šiestom dueli finále Východnej konferencie zvíťazili v Atlante 118:107 a v sérii uspeli 4:2.

Bucks sa predstavia vo finále prvýkrát od roku 1974, v záverečnom kole ich čaká Phoenix, prvý zápas je na programe v utorok. Milwaukee zvládli súboj aj bez svojej opory Jannisa Antetokounmpa, ktorý vynechal druhý duel za sebou pre zranenie kolena. Zastúpil ho Khris Middleton s 32 bodmi. Na výbornú mu vyšla najmä tretia štvrtina, v ktorej dosiahol 16 bodov za sebou. "Tréner aj spoluhráči ma nabádali, aby som hral agresívne. A ja obľubujem taký štýl. Všetci hráme jeden za druhého, chlapci drú každý deň a vždy sú pripravení," povedal podľa agentúry AP Middleton.

Basketbalista Milwaukee Bucks Khris Middleton (vpravo) a hráč Atlanty Hawks Cam Reddish v 6. zápase finále play off Východnej konferencie zámorskej NBA Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks v Atlante v sobotu 3. júla 2021.
Foto: TASR/AP


Do zostavy Atlanty sa vrátil Trae Young, no nazbieral iba 14 bodov a nedokázal zvrátiť vývoj zápasu. Najviac sa z tímu Hawks darilo Cameronovi Reddishovi s 21 bodmi. "Všetci vieme, že sme iba na začiatku cesty. Bolo zábavné, ako sa nám podarilo vyburcovať celé mesto, chceme v tom pokračovať aj v budúcnosti," povedal Young.

Basketbalisti Milwaukee Bucks držia trofej pre víťaza Východnej konferencie po 6. zápase finále play off Východnej konferencie zámorskej NBA Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks v Atlante v sobotu 3. júla 2021.
Foto: TASR/AP


finále play off Východnej konferencie NBA - šiesty zápas:

Atlanta - Milwaukee 107:118 (24:28, 19:19, 29:44, 35:27)

Najviac bodov: Reddish 21 (6 trojok), Bogdanovič 20, Capela a Young po 14 - Middleton 32, Holiday 27, Connaughton a Lopez po 13

/výsledok série: 2:4/