Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Minnesotu počas Saundersovej liečby rakoviny povedie Mitchell

Na archívnej snímke Russel Westbrook strieľa na kôš v tretej štvrtine zápasu Oklahoma City - Minnesota Timberwolves v piatok 13. marca 2015 v Okalhoma City. Vľavo dole s číslom 5 center Minnesoty Gorgui Dieng. Foto: TASR/AP/Sue Ogrocki

Saunders, ktorý v klube z Minneapolisu zastáva aj funkciu prezidenta, v lete uviedol, že má zhubné nádorové ochorenie lymfatického tkaniva.

New York 11. septembra (TASR) - Sam Mitchell povedie basketbalistov Minnesoty Timberwolves v nadchádzajúcej sezóne NBA. Skúsený odborník dočasne zaujme pozíciu hlavného kouča po Flipovi Saundersovi, ktorému pred časom diagnostikovali Hodgkinov lymfóm.

Saunders, ktorý v klube z Minneapolisu zastáva aj funkciu prezidenta, v lete uviedol, že má zhubné nádorové ochorenie lymfatického tkaniva. Podľa lekárov je jeho šanca na uzdravenie vysoká, pretože chorobu zachytili v počiatočnom štádiu.

Saunders je prezidentom Timberwolves od roku 2013, o rok neskôr zasadol aj na trénerskú lavičku, keď nahradil Ricka Adelmana. V uplynulom ročníku profiligy mala Minnesota bilanciu 16 výhier, 66 prehier a v tabuľke Západnej konferencie obsadila posledné 15. miesto.