Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

NBA: Atlanta postúpila do konferenčného semifinále

Hráč Atlanty Hawks Dennis Schroder zhadzuje hráča Bostonu Celtics Isaiaha Thomasa. Foto: TASR/AP

V celej sérii triumfovali 4:2. Najlepším strelcom Hawks bol so 17 bodmi Paul Millsap.

New York 29. apríla (TASR) - Basketbalisti Atlanty zvíťazili v šiestom zápase 1. kola play off zámorskej NBA na palubovke Bostonu 104:92 a postúpili do konferenčného semifinále. V celej sérii triumfovali 4:2. V boji o účasť medzi top štvorkou si Atlanta zmeria sily s víťazom Východnej konferencie po základnej časti Clevelandom.

Hawks sa v noci na piatok mohli spoľahnúť na tímový výkon. Kvalitne zahrala kompletná základná zostava, každý z pätice Bazemore, Millsap, Horford, Korver a Teague nastrieľal dvojciferný počet bodov. Z lavičky im sekundoval aj 12-bodový nemecký náhradník Schröder. Atlanta postúpila v play off cez Boston prvýkrát od roku 1958, vtedy ešte Hawks sídlili v St. Louis. "Konečne sme cez nich prešli. Je to dobrý pocit," povedal rozohrávač Jeff Teague, ktorý zažil vyradenie Bostonom v play off 2012. Domáci rovnako ako v piatom zápase doplatili na zlú streľbu. "Škoda, že nás zradila ofenzíva v tom najnevhodnejšom čase. Myslím, že sme neodohrali zlú sériu, ale v rozhodujúcich momentoch bol súper lepší," hodnotil Isaiah Thomas, s 25 bodmi a 10 asistenciami líder Celtics.

Atlantu opäť po roku čaká vo vyraďovacej časti Cleveland. Vlani Hawks nestačili na LeBrona Jamesa a spol. v konferenčnom finále a Cavaliers tak majú čo odplácať. "Čaká nás najlepšie mužstvo v našej konferencii. Vlani nás vyradili, verím, že sme sa z chýb poučili. Proti favoritovi chceme odohrať vyrovnanú partiu," burcoval pivot Al Horford.

NBA - play off - 1. kolo /na štyri víťazné zápasy/:

Východná konferencia, 6. zápas:

BOSTON CELTICS - ATLANTA HAWKS 92:104 (17:20, 16:21, 26:39, 33:24)
Najviac bodov: Thomas 25 (10 asistencií), Crowder 15, Jerebko a Smart po 13 - Millsap 17, Bazemore a Horford po 15, 18.624 divákov
/konečný stav série: 2:4, postúpila Atlanta/