Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

VIDEO: Basketbalisti Toronta vyrovnali stav série s Clevelandom na 2:2

Hráč Toronta Raptors DeMar DeRozan (vľavo) smečuje na kôš cez LeBrona Jamesa z Clevelandu Cavaliers v basketbalovom zápase play off zámorskej NBA v Toronte 23. mája 2016. Foto: TASR/AP

Jediný kanadský zástupca zvíťazil vo štvrtom zápase finálovej série Východnej konferencie play off NBA.

New York 24. mája (TASR) - Basketbalisti Toronta zvíťazili v noci na utorok vo štvrtom zápase finálovej série Východnej konferencie play off NBA nad Clevelandom 105:99. Jediný kanadský zástupca v súťaži vyrovnal stav série proti favoritovi na 2:2.

Ťahúňom Toronta bol Kyle Lowry s 35 bodmi, ktorému s 32 sekundoval DeMar DeRozan. "Za stavu 0:2 nás každý odpisoval, ale my sme sa dokázali vrátiť do hry. Takéto výzvy máme radi. Dokážeme správne reagovať na vývoj zápasu a súperovi nič nedarujeme zadarmo," vyhlásil Lowry.

Piaty zápas série je na programe v noci na štvrtok na palubovke Clevelandu, ktorý sa usiluje o zopakovanie vlaňajšej finálovej účasti. "Doma musíme predviesť úplne iný výkon. Neobávam sa toho, že by naše sebavedomie dvomi prehrami utrpelo. Musíme sa pozviechať, v našej aréne to bude iný príbeh," konštatoval LeBron James, ktorý bol s 29 bodmi najlepším strelcom svojho tímu.

Cleveland prehral dve po sebe idúce stretnutia vo vyraďovacej fáze prvýkrát od konferenčného semifinále v roku 2010, v ktorom ho až trikrát v rade zdolal Boston. "Urobili sme veľa chýb v defenzíve, ktoré súper nekompromisne trestal," dodal kouč Cavs Tyronn Lue.

NBA - play off /na štyri víťazstvá/:

štvrtý zápas finále Východnej konferencie

TORONTO RAPTORS - CLEVELAND CAVALIERS 105:99 (27:24, 30:17, 21:28, 27:30)



Najviac bodov: Lowry 35, DeRozan 32, Carroll 11 - James 29, Irving 26, Frye 12, 20.367 divákov.

/stav série: 2:2/