Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

Brooklyn zdolal Portland a poistil si siedme miesto na východe

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Lídrom Nets bol center Brook Lopez, ktorý k 32 bodom pridal aj deväť doskokov.

New York 7. apríla (TASR) - Basketbalisti Brooklynu zaznamenali v zámorskej NBA dôležité víťazstvo pred blížiacim sa záverom základnej časti. V noci na utorok na domácej palubovke zdolali Portland 106:96 a poistili si siedme miesto v tabuľke Východnej konferencie. Lídrom Nets bol center Brook Lopez, ktorý k 32 bodom pridal aj deväť doskokov.

Duel sa mal pôvodne odohrať 26. januára, vtedy ho vedenie ligy odložilo na neskorší termín z dôvodu snehovej búrky v newyorskej oblasti. Úvod pondelkového súboja síce patril hosťom z Oregonu, ale domáci predviedli výborný výkon v druhej štvrtine (32:13), otočili skóre vo svoj prospech a utvorili si rozhodujúci náskok. Lopez pod košom dokonale využil absenciu najlepšieho hráča hostí LaMarcusa Aldridga, ktorý vynechal stretnutie pre zranenie ľavého palca na ruke.

Neubránil ho ani jeho brat-dvojička Robin, ktorý opäť nastúpil v základnej zostave Blazers. Po zápase zložil svojmu súrodencovi poklonu. "Brook hral skutočne výborne. Nechcú chýbať v play off a tak v poslednom čase predvádzajú výborný basketbal," povedal Robin Lopez, ktorý k 8 bodom pridal aj 7 doskokov.

Jeho bratovi kvalitne sekundoval Deron Williams. Skúsený rozohrávač zaznamenal 24 bodov a spoluhráčom rozdal aj 10 asistencií. Aldridgove body sa snažil zastúpiť v drese hostí Damian Lillard, ale na úspešný výsledok Portlandu nestačilo ani jeho 36 bodov.

"Z Portlandu do New Yorku je to lietadlom päť hodín. Navyše si pripočítajte časový posun tri hodiny. Aj preto sme niektorých hráčov nechali doma," povedal tréner Blazers Terry Stotts, ktorému okrem Aldridga chýbali aj francúzsky krídelník Nicolas Batum a náhradný pivot Chris Kaman. Portland si počas víkendu zabezpečil triumf v Sevorozápadnej divízii a do play off pôjde najhoršie zo štvrtého miesta.

Sumár:
BROOKLYN - PORTLAND 106:96 (22:25, 32:13, 23:26, 29:32)

Najviac bodov: B. Lopez 32, Williams 24 (10 asistencií), Young 20 - Lillard 36, Leonard 17 (15 doskokov), McCollum 15, 17.416 divákov.