Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

NBA: Cleveland a Houston vyrovnali série konferenčných semifinále

LeBron James z Clevelandu (vpredu) a hráč Chicago Bulls Jimmy Butler počas zápasu 6. mája 2015 Foto: TASR/AP

V drese víťazov sa 33 bodmi, ôsmimi doskokmi a piatimi asistenciami prezentoval hviezdny LeBron James.

New York 7. mája (TASR) -Basketbalisti Clevelandu zvíťazili v druhom stretnutí 2. kola play off zámorskej NBA na domácej palubovke nad Chicagom 106:91 a stav semifinálovej série Východnej konferencie vyrovnali na 1:1. V drese víťazov sa 33 bodmi, ôsmimi doskokmi a piatimi asistenciami prezentoval hviezdny LeBron James.

V druhom stretnutí v noci na štvrtok v semifinále Západnej konferencii si Houston tiež doma poradil s Los Angeles Clippers 115:109 a rovnako vyrovnal stav série na 1:1.

Zástavu Cavs niesol najvyššie opäť James, s 21 bodmi mu výborne sekundoval Kyrie Irving. Domáci od začiatku diktovali tempo a ani raz neprehrávali. "Chcel som byť agresívny počas celého zápasu. Toto víťazstvo sme potrebovali, nechceli sme prehrávať 0:2 v sérii. Moji spoluhráči ma vyzvali, aby som od začiatku do konca hral naplno. Najmä Kyrie ma požiadal, aby podal výborný výkon a ja som sa len pokúsil odpovedať najlepšie, ako som vedel," povedal James po zápas. "LeBrona bola celá palubovka. Keď je v takomto rozpoložení, je najlepším hráčom na svete," uviedol Irving.

Na Západe sa Rockets podarilo udržať Clippers najmä vďaka výkonu vice-MVP sezóny Jamesa Hardena. Ten dal 16 z jeho 32 bodov v štvrtej štvrtine. Domácim zabral aj Dwight Howard s 24 bodmi a 16 doskokmi. "Vedel som, že môj tím bude tvrdo bojovať a bolo na mne, aby som zavelil útoku," vyjadril s Harden. Clippers hrali bez účastníka zápasu All star Chrisa Paula, ktorého trápi zadný stehenný sval, lídrom hostí bol s 34 bodmi Blake Griffin. No len osem z nich dal v druhom polčase. "Jeden zápas vonku sme stratili, chceli sme vyhrať oba, ale hlavy nevešiame," povedal Griffin. Hostia viedli v tretej štvrtine o 13 bodov, potom im ale došiel dych. "Prestali sme premieňať strely a stratili sme sebadôveru. Škoda, mali sme ich na udici," povzdychol si kouč hostí Doc Rivers. Zápas číslo tri je na programe v noci na sobotu v LA.

NBA - play off - 2. kolo

Východná konferencia


2. zápas semifinále:

Cleveland - Chicago 106:91
/stav série: 1:1/

Západná konferencia

2. zápas semifinále:

Houston - Los Angeles Clippers 115:109
/stav série: 1:1/