Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Basketbal

VIDEO: Cleveland zdolal Toronto a je jednu výhru od postupu do finále

Hráč Clevelandu Cavaliers Richard Jefferson (vpravo) strieľa na kôš cez Patricka Pattersona z Toronta Raptors v basketbalovom zápase play off zámorskej NBA v Clevelande 25. mája 2016. Foto: TASR/AP

Lídrom domácich bol s 25 bodmi Kevin Love.

New York 26. mája (TASR) - Basketbalistov Clevelandu delí jedna výhra od postupu do finále NBA. Cavaliers v piatom súboji finále play off Východnej konferencie triumfovali nad Torontom presvedčivo 116:78 a v sérii sa ujali vedenia 3:2 na zápasy. Lídrom domácich bol s 25 bodmi Kevin Love.

Psychickú výhodu a športové momentum mali po dvoch výhrach na svojej palubovke Raptors, ale v kľúčovom piatom súboji to nedokázali využiť. Od úvodného rozskoku ťahali za kratší koniec a o reálnu šancu na úspech prišli už v prvom polčase. Domáci sa prezentovali výbornou defenzívou, ktorá robila súperovi veľké problémy. Cavaliers si už v prvom polčase vytvorili 34-bodový náskok, ktorý po zmene strán zveľadili aj na rozdiel 43 bodov. V útoku sa mohli spoľahnúť na svoju "Veľkú trojku". Kevin Love, LeBron James a Kyrie Irving spolu nastrieľali 71 bodov a v záverečnej štvrtine už mohli spokojne oddychovať na lavičke. "Chceli sme na nich vybehnúť hneď od začiatku a podarilo sa. Som rád, že po nepresvedčivých výkonoch v Kanade sme sa vrátili k našej tradičnej hre. Teraz musíme zopakovať rovnaký výkon aj na palubovke súpera," vravel po zápase James.

Toronto nenadviazalo na výkony zo zápasov číslo 3 a 4 a v noci na štvrtok si utŕžilo poriadnu hanbu. Iba dvojici DeMar DeRozan - Kyle Lowry sa podarilo pokoriť dvojciferný počet bodov. "Nakopali nám zadky. Nič viac sa o tomto zápase ani nedá povedať," stroho hodnotil duel tréner hostí Dwane Casey. Podľa DeRozana sú Cavaliers doma iným tímom. "Je veľmi náročné uspieť v tejto hale. Nezachytili sme úvod a potom sa to s nami už viezlo. Doma chceme vyhrať a vynútiť si siedmy zápas," burcoval DeRozan.

Šiesty duel série je na programe v noci na sobotu v Toronte.

NBA - 3. kolo play off

piaty zápas finále Východnej konferencie

CLEVELAND CAVALIERS - TORONTO RAPTORS 116:78 (37:19, 28:15, 35:26, 16:18)



Najviac bodov: Love 25, Irving a James po 23 - DeRozan 14, Lowry 13, Valančiunas 9, 20.562 divákov

/stav série: 3:2/