Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Basketbal

NBA: Dallas dostal pokutu 750-tisíc dolárov

Ayo Dosunmu (vpravo) a Reggie Bullock v druhom polčase basketbalovej NBA v piatok 7. apríla 2023 v Dallase. Foto: TASR/AP

Za Mavericks nenastúpil Kyrie Irving, najväčšia hviezda klubu Luka Dončič hral len jednu štvrtinu. Dallas prehral 112:115 a prišiel o nádej na postup do vyraďovacej časti.

Dallas 15. apríla (TASR) - Vedenie zámorskej NBA udelilo Dallasu Mavericks pokutu 750.000 dolárov. Dôvodom je, že Dallas nastúpil 7. apríla proti Chicagu Bulls bez svojich najlepších hráčov napriek tomu, že mal v tom čase šancu dostať sa do play off. Vyšetrovanie ligy ukázalo, klub porušil ligovú politiku hráčov a zápas chcel schválne prehrať, aby si zlepšil šance na udržanie si výberu prvého kola v drafte 2023.

Za Mavericks nenastúpil Kyrie Irving, najväčšia hviezda klubu Luka Dončič hral len jednu štvrtinu. Dallas prehral 112:115 a prišiel o nádej na postup do vyraďovacej časti. "Rozhodnutie Dallasu šetriť kľúčových hráčov v tomto zápase podkopalo integritu nášho športu," povedal Joe Dumars, šéf basketbalových operácií a výkonný viceprezident NBA.

Vedenie ligy uviedlo, že nezistilo, že by hráči Dallasu chceli úmyselne prehrať. Tréner tímu Jason Kidd pred zápasom povedal, že rozhodnutie posadiť hráčov urobilo vedenie klubu.