Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Basketbal

VIDEO: Basketbalista NBA Dejean-Jones si pomýlil byt, zastrelili ho

Na archívnej snímke Bryce Dejean-Jones Foto: TASR/AP

Majiteľ apartmánu votrelca varoval, nedostalo sa mu však odozvy a keď Dejean-Jones vkročil do jeho spálne, strelil ho do brucha.

Dallas 29. mája (TASR) - Nádejný americký basketbalista Bryce Dejean-Jones zomrel v sobotu v dallaskej nemocnici na následky strelného zranenia. Informácie médií potvrdil klub New Orleans Pelicans, kde 23-ročný rozohrávač pôsobil, i vedenie zámorskej NBA.



Dejean-Jones odohral v uplynulom ročníku súťaže za "pelikánov" 14 stretnutí. Sezónu začal v nižšej súťaži NBA D-League, ale zásluhou kvalitných výkonov ho vedenie povolalo do prvého tímu. V januári si vybojoval trojročnú zmluvu, krátko potom jeho sezónu ukončilo zranenie zápästia.



Podľa reportu CNN Dejean-Jones počas víkendu navštívil v Dallase svoju bývalú družku. Z neznámych dôvodov si však pomýlil ubytovací komplex a v noci o druhej hodine sa dobýval do iného bytu. Hovorca dallaskej polície DeMarquis Black uviedol, že majiteľ apartmánu votrelca varoval, nedostalo sa mu však odozvy a keď Dejean-Jones vkročil do jeho spálne, strelil ho do brucha. Basketbalistu okamžite previezli do nemocnice, ale zachrániť ho už nedokázali.