Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

NBA: Draftovú lotériu vyhrala Philadelphia, vyberať bude ako prvá

Zľava kouč Philadelphia 76ers head coach Brett Brown. Foto: TASR AP

Philadelphia nakoniec pretavila 27-percentnú šancu na zisk prvého miesta, ako druhý klub bude vyberať Los Angeles Lakers a tretí výber získal Boston Celtics.



Los Angeles 18. mája (TASR) - Basketbalový klub Philadelphia 76ers sa stal víťazom draftovej lotérie zámorskej NBA, 23. júna tak bude v Barclays Center v Brooklyne vyberať ako prvý. Informovala agentúra AP.

Sixers dostali šancu prispieť k prebudovaniu svojho tímu, ktorý má v posledných troch rokoch zahanbujúcu bilanciu 47 výhier a 199 prehier. V sezóne 2015/2016 skončili beznádejne poslední, keď ich len jediná prehra delila od vyrovnania negatívneho rekordu zo sezóny 1972/1973. "Posledné tri roky sme dostávali tvrdé zásahy, ale tešíme sa z pozície, v ktorej teraz sme. Máme momentálne dobrých hráčov, ktorí môžu rásť," povedal tréner tímu Brett Brown.

Philadelphia nakoniec pretavila 27-percentnú šancu na zisk prvého miesta, ako druhý klub bude vyberať Los Angeles Lakers a tretí výber získal Boston Celtics. Najhorší tím prebiehajúcej sezóny si pravdepodobne vyberie jedného z dvojice Ben Simmmons alebo Brandon Ingram. Okrem toho by sa k tímu mal pripojiť z Turecka Dario Sarič, na ktorého klub vlastní práva a trojka 2014 draftu Joel Embiid, ktorý pre problémy s nohou nehral celú sezónu. "Veľmi verím v Joela a Daria," prezradil Brown.

Lakers začínajú po ukončení kariéry Kobeyho Bryanta novú éru, svoje druhé miesto však pred samotným začiatkom draftu možno vymenia. Z play off tímov bude najvyššie vyberať Boston Celtics, ktorý získal práva od Brooklynu Nets.

poradie v NBA drafte 2016:

1. Philadelphia 76ers, 2. Los Angeles Lakers, 3. Boston Celtics (od Brooklyn Nets), 4. Phoenix Suns, 5. Minnesota Timberwolves, 6. New Orleans Pelicans, 7. Denver Nuggets, 8. Sacramento Kings, 9. Toronto Raptors (od New York Knicks), 10. Milwaukee Bucks, 11. Orlando Magic, 12. Utah Jazz, 13. Phoenix Suns Suns (od Washington Wizards), 14. Chicago Bulls