Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Basketbal

NBA: Koronavírus má aj Mitchell z Utahu, Toronto je v karanténe

Serge Ibaka (vpravo) z Toronta Raptors a Donovan Mitchell (45) z Utahu Jazz počas zápasu zámorskej basketbalovej NBA 9. marca 2020 v Salt Lake City. Donovan Mitchell z Utahu Jazz je druhý basketbalista NBA, ktorého pozitívne testovali na koronavírus. Informáciu zverejnil vo štvrtok 12. marca 2020 portál ESPN niekoľko hodín po tom, ako NBA prerušila sezónu pre prvý potvrdený prípad u iného hráča Jazz Rudyho Goberta. Foto: TASR/AP

Úradujúci šampión ligy Toronto Raptors a tím Washington Wizards zverejnili, že jeho hráči dobrovoľne nastúpili do karantény.

Salt Lake City 12. marca (TASR) - Donovan Mitchell z Utahu Jazz je druhý basketbalista NBA, ktorého pozitívne testovali na koronavírus. Informáciu zverejnil vo štvrtok portál ESPN niekoľko hodín po tom, ako NBA prerušila sezónu pre prvý potvrdený prípad u iného hráča Jazz Rudyho Goberta.

Krídelník Mitchell patrí rovnako ako francúzsky pivot Gobert k oporám klubu a členom základnej zostavy. V sezóne ma aktuálne bilanciu 24 bodov na zápas.

Úradujúci šampión ligy Toronto Raptors a tím Washington Wizards zverejnili, že jeho hráči dobrovoľne nastúpili do karantény. Dôvodom je, že oba kluby sa nedávno stretli v súťažnom zápase práve s Utahom. "Všetci členovia tímu sa nechali preventívne testovať, čakáme na výsledky. Hráči, tréneri, aj členovia realizačného tímu sú v 14-dňovej izolácii," zverejnil podľa AFP kanadský klub.

V USA evidujú k štvrtku 19.00 SEČ 1323 prípadov ochorenia, 38 ľudí zomrelo. V Kanade zaznamenali 117 prípadov a jedno úmrtie. Počet smrteľných obetí sa podľa údajov "Coronavirus COVID-19 Global Cases by Johns Hopkins CSSE" celosvetovo k štvrtkovému večeru zvýšil na 4718, v 116 krajinách/regiónoch sveta ho diagnostikovali u vyše 127.000 osôb.