Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Basketbal

Basketbalisti Miami odvrátili mečbal. S Torontom si vynútili 7. zápas

Basketbalisti Miami Heat Goran Dragič (vpravo) a hráč Toronta Raptors DeMar DeRozan v šiestom zápase semifinále play off Východnej konferencie NBA Foto: TASR/AP

Na úspešnom odvrátení mečbalu sa najviac podieľal Slovinec Goran Dragič.

New York 14. mája (TASR) - Basketbalisti Miami zvíťazili v noci na sobotu v 6. zápase semifinále play off Východnej konferencie NBA nad Torontom 103:91. O postupujúcom do konferenčného finále tak rozhodne siedmy duel, ktorý je na programe v nedeľu na palubovke Toronta.

Obom tímom chýbali pivoti základnej zostavy, keď Heat nastúpili bez Hassana Whitesidea a v zostave hostí absentoval Jonas Valančiunas. Lepšie sa s týmto faktom vysporiadali domáci, ktorí položili základ úspechu už prvom polčase. V druhej štvrtine si vypracovali dvojciferný náskok a ten si po zmene strán s prehľadom ustrážili. Lídrom Miami bol Goran Dragič. Slovinský rozohrávač odohral svoj najlepší zápas v doterajšom play off a s 30 bodmi si vytvoril nový osobný rekord vo vyraďovacích bojoch. "Dovolenka má ešte čas. Nechceli sme ukončiť sezónu a podarilo sa. V siedmom zápase budeme hrať ako o život," burcoval Dragič. Kvalitne mu sekundoval jeho kolega na rozohrávke Dwyane Wade. Skúsený veterán zaznamenal 22 bodov a zároveň prepísal historické tabuľky, keď predstihol legendárneho Hakeema Olajuwona na 12. mieste poradia strelcov v play off. "Čísla nie sú dôležité, dôležité sú víťazstvá. Rovnaký bojovný výkon musíme predviesť aj v siedmom zápase," vravel Wade.

Basketbalista Miami Heat Dwyane Wade (3) a hráč Toronta Raptors Bismack Biyombo (8) počas šiesteho zápasu semifinále play off Východnej konferencie NBA v Miami 13. mája 2016.
Foto: TASR/AP


Toronto chcelo ukončiť sériu a zabezpečiť si vôbec prvý postup medzi štyri najlepšie tímy súťaže v klubovej histórii. Opäť výborne zahrala dvojica Kyle Lowry, DeMar DeRozan (spolu 59 bodov), ale sklamali ostatní. Zvyšok tímu Raptors premenil z hry len 14 z 34 pokusov a prispel iba spoločným súčtom 32 bodov. "Vedeli sme, že to dnes bude náročné. Miami je skvelý tím, s množstvom skúseností. Súper bol dnes lepší a o postupujúcom sa tak rozhodne u nás doma. Bude to skvelý súboj," hodnotil kouč jediného kanadského mužstva v súťaži Dwane Casey.

Tréner Toronta Raptors Dwane Casey
Foto: TASR/AP


NBA - 2. kolo play off
6. zápas semifinále Východnej konferencie

MIAMI HEAT - TORONTO RAPTORS 103:91 (21:20, 32:24, 29:28, 21:19)


Najviac bodov: Dragič 30, Wade 22, Johnson 13 - Lowry 36, DeRozan 23, Patterson 8, 19.757 divákov
/stav série: 3:3/